bridgeBram Doeves belicht voor u elke week een mooie bridge- of dampartij. Interessante stellingen, een leuke puzzel om over na te denken of een verslag van een goed gespeelde wedstrijd. Deze week: Voorjaar bij Bridgeclub Zoetermeer

 

Bridgeclub Zoetermeer speelt op maandagavond en verder op woensdagmiddag en donderdagmiddag in buurtcentrum “De Vlieger”, Groenblauwlaan 133, zie ook de internetsite 22047.bridge.nl. Intussen is BC Zoetermeer al toegegroeid naar 266 leden! Op maandag 24 april werd de vierde ronde van de voorjaarscompetitie gespeeld. De winnaars van de avond waren Jaap van den Ende & Ton Tenholter (63,99%), vóór Ineke Piree & Hetty van Zandvoort (56,88%) en Victor Avontuur & Rita Zandvliet (53,89%). Een interessant maar complex spel was spel 15. Hierop is een manche in klaveren mogelijk, maar het is altijd wat hachelijk om op 5-niveau een manche te bieden, en in de praktijk werd slechts aan 1 van de 7 tafels 5 klaveren geboden en gemaakt. Vaak wordt liever zo enigszins mogelijk 3SA geboden, en inderdaad durfden Mavis Aanen & Lex Verlinden als enigen dat bod aan, en ze maakten nog twee overslagen ook!

Spel 15; Zuid/NZ

BCZoetermjun23

 

Biedverloop bij Prof Jack. Zuid opende de bieding met 1 ruiten, West volgde met 1 schoppen, al vond Jack twee ruiten (cuebod) eigenlijk nog ietsje beter. Maar op de schoppen vervolgde Noord met drie klaveren, Oost pas, Zuid 3 schoppen als cuebod, West pas, Noord 3SA, met een stop in schoppen en verder paste iedereen.

Spelverloop. Wel een stop in schoppen, maar geen stop in harten gehoord, bij open kaart kunnen OW in verrassende volgorde op rij 5 harten incasseren en schoppenaas: twee down! Maar ja, Oost kwam op met schoppen vijf en nu is het eigenlijk logisch dat NZ schoppenheer maken en daarna achter elkaar vijf ruiten en zes klaveren en dat zijn 12 slagen of 11 slagen als OW hun twee azen mogen maken. Verrassend en altijd weer leuk om de durvers met een benauwde 3SA succes te zien hebben!

Bram Doeves (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.)

-advertenties-

-goede doel-