bridgeBram Doeves belicht voor u elke week een mooie bridge- of dampartij. Interessante stellingen, een leuke puzzel om over na te denken of een verslag van een goed gespeelde wedstrijd. Deze week: Sweet Lake Bridgers verhuist 

 

Aan het eind van het bridgeseizoen van Sweet Lake Bridgers (SLB) overheersten twee dingen het clubnieuws. Ten eerste het bridgepaar dat clubkampioen was geworden en ten tweede de verhuizing naar een nieuwe locatie. Ook al vond SLB de oude locatie in Albrandswaard best wel geschikt, de komende huurverhoging was zodanig dat het bestuur op zoek ging naar een Nieuwe Locatie. Met succes want op woensdag 6 september gaat SLB met ruim 70 leden van start in de Patio ofwel “Tuinen en Akkers” van Buurtvereniging Seghwaert Op Dreef. De Kampioenen van het bridgeseizoen 2022-2023 zijn geworden Marjon Smits en Leon Bosch, terwijl Wilma Ruigrok en Jilles Kooij het slemklassement wonnen. De winnaars van de laatste ronde topintegraal waren Hannie Smits & Dick Smits (63,13%), gevolgd door Centa Verwiel & Eugene Verwiel (63,03%) en de seizoenwinnaars Marjon Smits & Leon Bosch (61,09%). In totaal deden 56 spelers mee. Bijzonder was spel 5, waarbij aan 13 van de 14 tafels een SA-contract werd gespeeld, van 1SA (5x) via 2SA (1x) tot 3SA (7x). Verder werd aan 1 tafel 4 harten gespeeld dat 1 down ging. Ook al hadden NZ 25 punten samen, mede door gebrek aan lange kleuren bleek het lastig om een manche te spelen. Het behalen van 3SA lukte aan drie tafels, en bovendien lukte het Hannie en Dick Smits om 3SA met een overslag te incasseren!

Spel 5, N/NZ

SLB mei 23

 

 

 

 

 

 

 

Biedverloop bij Prof Jack

Noord opent de bieding met 1 klaveren, heeft net niet genoeg voor 1SA, Oost past, Zuid vervolgt met 1 ruiten, West past, Noord 1 harten, Oost past en Jack biedt voor Zuid 2 of 3SA en bij 2SA maakt Noord er alsnog 3SA van.

Spelverloop

Double dummy (beste spel bij open kaart) geeft al aan hoe moeilijk het zal zijn om 3SA binnen te halen, dan zou West (Zuid speelt vrijwel altijd) met een lage harten moeten opkomen. In de praktijk is dat twee keer gebeurd, inderdaad met het al verwachte succes voor NZ, al was in één geval slechts 1SA geboden. Alle andere uitkomsten kunnen het bod van 3SA afstraffen met 1 down. Alleen als West met ruiten uitkomt, is vrij gemakkelijk te zien dat dan de verdediging achter elkaar 5 slagen (drie ruiten en twee harten) kan maken, nadat NZ na ruitenaas maximaal nog drie schoppen en vier klaveren kunnen maken, maar daarna zal NZ het initiatief moeten laten aan OW om nog de genoemde vijf slagen te kunnen incasseren. Kortom, een moeilijk spel met de gebruikelijke diversiteit in de SA-scores van de praktijk!

Bram Doeves (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Kijk voor meer sportnieuws op onze sportpagina: sportnieuws of op het overzicht sportevenementen

Zelf sporten? Zie ons overzicht sportaanbieders en alle sportcursussen op een rij.

)  

 

-advertenties-

-goede doel-