L0A7859

Teamcaptain Melissa Datau

Met het gemis van 3 basisspelers trad Zoebas als koploper aan tegen de runner-up Dunckers uit Hilversum. Wat zich vervolgens ontspon aan de Lijnbaan was een bloedstollend spannende wedstrijd. Beide ploegen konden kampioen worden, wat de spanning nog opvoerde.

Vanaf de start gaven de beide teams nog geen duimbreedte op elkaar toe. Voor het in zeer grote getale aanwezige enthousiaste publiek bleef de spanning om te snijden door het constante stuivertje wisselen tussen beide teams over het antwoord op de vraag: wie wordt er straks kampioen? Misschien speltechnisch niet de fraaiste wedstrijd van het seizoen, maar qua teamspirit, strijdlust, concentratie- en doorzettingsvermogen een meer dan schitterende prestatie van Zoebas, waarop zij ook nu weer haar trouwe, dankbare supportersschare heeft getrakteerd.

Uiteindelijk weten de Zoebas dames de overwinning en het kampioenschap met 58-56 binnen te slepen. Zaterdag 7 april, na de laatste wedstrijd van het seizoen, worden de dames van Zoebas in eigen hal gehuldigd.

Tekst en foto van Arnold van Doorn

-advertenties-

-goede doel-