IMG 2230

Na jarenlang slecht weer tijdens de jaarlijkse drakenbootraces, afgelopen jaar moesten de wedstrijden zelfs onderbroken worden vanwege het slechte weer, was er dit jaar volop zon. Er deden dit jaar 3 jeugdteams en 5 volwassen teams mee.

Op de 200m zijn bij de jeugdteams de Young Water Dragons 3e geworden, de United Jeugd eindigden op de 2e plaats en de The Dutch Dragons jeugd eindigde op de 1e plaats. Een knappe prestatie van de Zoetermeerse jeugd, zij trainen pas een jaar samen.

Bij de volwassenen was de 3e plaats voor Bugwelle Niederrhein, de 2e plaats voor de OldWater Dragons en wederom gingen The Dutch Dragons er met de 1e prijs vandoor.

IMG 2248  IMG 2418 

De start van de 2500 meter verliep niet helemaal vlekkeloos. De jeugd krijgt 2 minuten voorsprong en daarna starten de volwassenen met 10 seconden ruimte van elkaar. Als de boot de startlijn passeert wordt de tijd gestart. Omdat 1 boot niet zat op te letten was het al snel dringen bij de startlijn en gingen 3 deelnemers vrijwel gelijktijdig van start. Maar dat maakte er wel gelijk een spannende wedstrijd van.

De United en Dutch jeugd zaten in een combiboot en ze hadden een mooie tijd, ze eindigden slechts met een minuut verschil van de volwassenen.

Bij de volwassenen was de 3e plaats voor de Flying Dragons, de 2e plaats voor Bugwelle Niederrhein en de 1e plaats voor The Dutch Dragons.

 

Foto ('s) door: Ernst van Erkelens,  ernst.vanerkelens.nl, meer foto's op: www.zonerama.com/ErnstvanErkelens/Album/4263254

 

-advertenties-

-goede doel-