F2A2212 De mix toernooi 2018Karatevereniging Tomo no Kai heeft op de Open Wado Cup in Almere veel prijzen in de wacht gesleept met goede uitvoeringen van kata. De wedstrijdploeg die afreisde naar Almere bestond uit 10 wedstrijdkarateka, waarvan de meeste al veel ervaring hebben op kata-wedstrijden.

Zo deden 7 deelnemers al mee aan Europese Kampioenschappen en scoorden ook goed op het NK. Voor Sophie (8 jaar, witte band) was het echter pas haar tweede wedstrijd en de eerste buiten de eigen vereniging. Ze was in de ochtend ook best zenuwachtig, maar werd goed opgevangen door de meer ervaren leden van de vereniging. Na de eerste gewonnen wedstrijd ging ze steeds met meer zelfvertrouwen de overige wedstrijden aan, die allemaal gewonnen werden! Sophie mocht dus een mooie beker voor de eerste plaats ophalen en scoorde meteen felicitaties van alle clubgenoten, die vanzelfsprekend erg trots waren.

 F2A2031 De mix toernooi 2018   F2A1528 De mix toernooi 2018 
 Sophie geconcentreerd bezig met hoge blokkering  Mooie sprong van Lucia

Eerste plaatsen werden verder behaald door Jeremy, Robine, Hanneke en Rahul. Diwesh, Inge, Jurgen, Lucia en Alain mochten een beker voor de tweede plaats in ontvangst nemen, waardoor de Tomo no Kai deelnemers allemaal met een mooie beker en goede wedstrijdervaring weer naar huis gingen.

Voor de wedstrijdploeg van Tomo no Kai was deze wedstrijd een geslaagde eerste oefening op weg naar het Wado EK in Portugal, dat deze zomer gehouden zal worden. In de aanloop naar de wedstrijd is vooral veel getraind op het juiste ritme van de kata, zodat snelle bewegingen op het juiste moment worden afgewisseld met rustpauzes.

Karatevereniging Tomo no Kai geeft les in Buytenwegh, waar vrijdag en zaterdag getraind wordt in de gymzaal aan de Nesciohove.

-advertenties-

-goede doel-