united cheers kampioenDe groepen van United Cheers Cheerleaders deden afgelopen zondag mee aan het NK Cheerleading in Amsterdam en kwamen uit in verschillende categorieën. De United Cheers deden mee aan vijf verschillende categorieën in totaal, waarbij door alle groepen goud is behaald.


Bijzonder aan dit NK was dat het showteam na vijf jaar een comeback maakte in de stuntcategorie. De afgelopen jaren richtten zij zich namelijk vooral op de cheerdance categorie, waarbij het draait om dans, sprongen en pirouettes.
Eerst was het de beurt aan de jongste cheerleaders van de club, de United Cheers Panthers. Zij kwamen uit in de categorie Mini All Girl, met een leeftijd van 6 tot 12 jaar. De Panthers zijn al een lange tijd goed aan het trainen, maar helaas moest de routine een week van tevoren nog worden omgegooid omdat één van de cheerleaders haar elleboog brak. Ondanks deze drastische verandering hebben de meiden toch een fantastische routine neer gezet en dit werd dan ook beloond met een mooie eerste plaats. Volgens de coaches van het team is deze overwinning dubbel en dwars verdiend.
De junioren van United Cheers, de Jaguars (12 tot 16 jaar), deden aan twee verschillende categorieën mee. Eerst moesten ze op voor de Junior All Girl Groupstunt. Hierbij wordt een korte routine gedaan met vijf meiden, ofwel één stuntgroepje. In deze korte tijd worden dan zoveel mogelijk verschillende stunts laten zien. Vervolgens was het hele team aan de beurt in de categorie Junior All Girl, waarbij de routine weer bestaat uit stunts, maar ook tumbling en dans. In beide categorieën hebben zij het heel goed gedaan, dus hier ook twee keer goud. Team-captain Samantha had dit niet verwacht: “We waren van tevoren best zenuwachtig en ook erg onder de indruk van onze tegenstanders. Zij hadden meer stuntgroepjes en ook moeilijkere stunts. Gelukkig gingen onze routines erg goed. Tijdens de prijsuitreiking is er veel gehuild, maar dit waren tranen van geluk. We konden niet geloven dat we gewoon twee keer Nederlands Kampioen zijn. Ik ben heel erg blij en super trots op het team!”


Tenslotte moest het showteam van United Cheers nog, zij kwamen uit in de categorieën Senior Cheerdance en Senior All Girl. Er waren deze keer wat meer zenuwen dan normaal, omdat er ook in dit team vlak voor de wedstrijd veranderingen nodig waren vanwege blessures. Daarbij was het sinds hele lang tijd weer de eerste stuntwedstrijd en dat is altijd toch iets spannender dan de dans. Het is namelijk ontzettend belangrijk dat alle stunts goed gaan en een fout is heel snel gemaakt, wat kan resulteren in een val van de flyer (degene die omhoog gaat in de stunt). Als dat gebeurt telt de hele stunt helaas niet mee en dat kan dus veel punten kosten. Helaas ging de routine door de zenuwen dan ook niet helemaal foutloos, maar al met al was het toch genoeg voor een eerste plek. Ook bij de cheerdance werd de eerste plaats behaald, met hele goede feedback van de jury.
Voor senior Bo was het haar allereerste wedstrijd met United Cheers. Bo: “Wat vond ik het spannend, maar ook heel erg gaaf om mee te doen! Ik had het niet willen missen”. Ook voor de cheerleaders die al langer mee draaien was het natuurlijk erg spannend. Melony: “Het afgelopen jaar hebben we in ons team veel tegenslagen gehad, maar in plaats van bij de pakken neer te zitten hebben we het gelukkig toch mogelijk gemaakt”.
Met deze eerste plekken hebben alle teams zich geplaatst voor de Europese Kampioenschappen, die eind juni plaats zullen vinden in Den Bosch. De United Cheers kijken er erg naar uit dat er teams vanuit heel Europa naar Nederland zullen komen en om hier tegen te strijden. Voor de Panthers en Jaguars staat eerder ook nog een andere wedstrijd op het programma. Zij zullen in mei namelijk deelnemen aan het Elite Cheerleading Championship, een open competitie in Movie Park Germany.

-advertenties-

-goede doel-