Huiscolumnist Adri Smits bekijkt het Zoetermeerse nieuws op geheel eigen wijze. Nieuws kan hem ontroeren, verbazen, ergeren of doen verzuchten. Met zijn humor weet hij zaken echter feilloos te relativeren. Deze week: Luchtbrug.

DCIM\100MEDIA\DJI_0111.JPGHet goede nieuws is dat de lucht boven Zoetermeer zo slecht nog niet is. Of liever gezegd, hmmm, kan beter. Je zou bijna opgelucht ademhalen, als het slechte nieuws over het uit de lucht halen van de Mandelabrug vanwege zijn onbetrouwbaarheid, niet zo dramatisch zou zijn geweest. Je houdt je adem in als je beseft wat een ongelukken hadden kunnen gebeuren. De gebruiker van deze brug kan voorlopig niet meer genieten van het adembenemende uitzicht over de luchtvervuilende auto’s die onder zijn of haar voeten doorscheuren, hun weg zoekend naar het eerstvolgende station dat voorzien is van genoeg fossiele brandstof. Toch zal diezelfde auto met bezitter de komende dagen ter hoogte van Zoetermeer, met enige argwaan zijn of haar blik naar boven werpen om te kijken of er niets terug wordt geworpen.

Snel voorbij scheuren is het advies.

Adri Smits, meer lezen van Adri Smits: adrismits.auteursblog.nl 

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-