E29193A6 3475 439F B6CE 24E896437B1EOp de Boerhaavelaan zie je al van veraf de lichtboog en de contouren van de Circus Bolalou tent. Het speciale kerstcircus staat voor het eerst in Zoetermeer. Het terrein en de tent worden in kerstsfeer gebracht zodat je vanaf 22 december de hele vakantie kan genieten van een gevarieerde voorstelling.

Verschillende acts

De 2 uur durende voorstelling in de verwarmde circustent bestaat uit meer dan 15 verschillende acts, opgevoerd door artiesten uit o.a. Tsjechië, Ierland, Nederland, België en Hongarije. De spreekstalmeester en tevens directrice van het circus Steffie neemt je mee in de circus beleving tijdens de voorstelling. Een doldwaze clownsact zorgt voor een grote glimlach op je gezicht en de spanning stijgt bij de spectaculaire acrobatenact in de lucht. De quick-change act zorgt ervoor dat de verschillende outfits in een hoog tempo voorbij komen. Tijdens de led-lichtjes-show wordt de piste in het donker gehuld en komt de artiest door licht tot leven. Naast deze kleine greep uit het programma mogen we uiteraard de aanwezigheid van de Kerstman niet onbenoemd laten. In de pauze is er gelegenheid om heerlijke zoetigheden, warme dranken of souvenirs te kopen.

Ik ben een werker

Steffie Rutten startte haar eigen circus Bolalou in het seizoen 2017/ 2018 en werd zo een van de weinige vrouwelijke circusdirecteuren. EA38A420 65FD 41ED B2C7 6612739FCFEB
De naam van het circus is een eerbetoon aan haar 3 honden, BOris, LAdy en LOUlou waarmee ze toen nog een hondenact deed. In corona tijd kwam het circus noodgedwongen stil te liggen, dit zorgde ervoor dat Steffie creatief moest denken en o.a. voorstellingen voor ouderen ging verzorgen. Ze moest helaas ook de zware beslissing nemen om voor veel van de meereizende dieren een nieuw thuis te zoeken omdat de kosten voor voer en huisvesting niet op te brengen waren. Helemaal stoppen met het circus was voor haar geen optie. “Iets waar je zo hard voor werkt en zoveel in hebt geïnvesteerd geef je niet op. Ik ben een werker en kijk altijd naar de toekomst”, vertelt de gedreven Steffie. Waar Steffie het runnen van het circus, het boeken van de artiesten en steden voor haar rekening neemt, regelt haar Zoetermeerse partner Gregor de op- en afbouw van de tenten en het lossen en laden van de trailers. Hij komt niet uit het circusleven en treedt dan ook niet op tijdens de voorstelling, maar regelt alles eromheen zodat de show soepel verloopt. Samen met een goed team hebben zij afgelopen jaar ruim 35 weken overal in Nederland gestaan en loopt de agenda voor 2023 ook al vol.

Show Informatie

AC581EAF FB23 4E4E A2AD 37E6796A8268Het circus start op 22 december om 19:00 met een avondvoorstelling. Vanaf de 22ste spelen ze elke dag een middagvoorstelling om 15:00. Op 24, 25 en 26 december kun je naast een middag ook voor een ochtendvoorstelling om 11:00 kiezen. Er zijn ook nog avondvoorstellingen op 23 & 30 december en in het nieuwe jaar staat er op 7 januari nog een avond op de planning.

Je kunt online kaartjes reserveren via de site: www.circus-bolalou.nl

De kassa is een uur voor de show geopend voor het ophalen en/of kopen van kaartjes. LET OP! Zowel de kaartjes als de versnapering kun je alleen contant betalen. Vanaf volgende week kun je bij winkeliers en scholen in Zoetermeer een kortingsvoucher vinden. Lever deze in bij het circus om de korting te krijgen. Kinderen onder de 2 jaar zijn gratis als zij op schoot zitten. Voor kinderen van 2 t/m 12 jaar geldt een speciaal tarief. Het terrein en de tent zijn rolstoeltoegankelijk. Bezoekers in een rolstoel zijn wel genoodzaakt een loge plek te reserveren, vermeld dit bij online reserveren in de opmerkingen.

 

Zoetermeer Actief geeft namens het circus kaartjes weg aan onze lezers. Je vindt de winactie op onze Facebook en Instagram pagina

Alle evenementen in Zoetermeer vindt u op onze evenementen kalender: www.zoetermeeractief.nl/agenda/evenementen

Kijk ook op onze kalender voor activiteiten, cursussen, sportevenementen of de culturele agenda voor alle theater en muziek tips!








-advertenties-

-goede doel-