skaterDe gemeente heeft 6 mogelijke locaties uitgezocht voor een nieuw skatetoestel in Oosterheem. Jelte, leerling van basisschool Het Noorderlicht, haalde begin dit jaar handtekeningen op en sprak in bij de raad om te vragen om een skatetoestel in de buurt.


Firma OFMAA maakt drie ontwerpen voor een urban sportvoorziening in Oosterheem, speciaal voor de jonge jeugd die wil oefenen met skaten. De sportvoorziening wordt ongeveer 400m2 en geschikt voor skates, steps, bmx en inline skaters. Jelte en zijn klasgenoten worden betrokken in het ontwerp en kunnen vertellen wat zij het liefst zien in hun skatepark.

 

Locatie

Er worden momenteel negen locaties voor de voorziening in overweging genomen met daarbij de voor- en nadelen per locatie. Locaties die worden onderzocht zijn: Heempark- zuid, Heempark- noord, Heemlaan, Zanzibarplein, het terrein in de omgeving van DSO, Tenerife/ Tonga, Hazerswoude/ Nieuwlandstraat, Peursumstraat/Rhoonstraat en de Willem Dreeslaan.

Eerst moet een keuze gemaakt worden voor een ontwerp en de locatie waar het skatetoestel kan komen.
Het college wil het skatetoestel zo snel mogelijk te plaatsen en streeft naar uiterlijk eind 2023 om de kinderen te laten skaten op hun nieuwe skatetoestel.

locaties skatepark

Lees ook: https://www.zoetermeeractief.nl/nieuwshome/actueel/22485-jelte-wil-skatepark-in-oosterheem

-advertenties-

-goede doel-