EB2460F4 5572 4EEB A3E3 ED030CBEF067Joëlle en Aris van der Land zijn de nieuwe uitbaters van het horecagedeelte van Kunstgarage Franx aan de Vlamingstraat. De zaak die de naam ‘Kiki@franx' heeft gekregen opent officieel 14 januari de deuren. Zij gaan zich vooral richten op koffie met iets lekkers, lunch en borrel&bits. 

Samenwerking met lokale ondernemers 

Door de samenwerking met Franx willen ze kunst laten terugkomen in hun zaak. Joëlle en Aris staan al in de startblokken om in januari de deuren van Kiki@franx te openen en de samenwerking met Kunstgarage Franx te beginnen. In de komende periode volgt er een kleine verbouwing waarbij er een grote nieuwe leestafel komt en het horecagedeelte een tochtsluis en eigen ingang krijgt. Aris volgt een barista cursus en Joëlle is druk bezig met de menukaart. Op de kaart willen zij vooral gerechten bereid met zoveel mogelijk producten van lokale ondernemers. Ze gaan ROEM bier schenken van de Zoetermeerse brouwerij waarmee ze pas een uitverkochte bierproeverij hebben gehouden.  De wijn komt van Jordy Verboon, een wijnimporteur uit Zoetermeer, en er lopen gesprekken met de Italiaanse traiteur Di Niente uit de Dorpsstraat voor het verzorgen van diners op aanvraag.

“Ik zie mezelf al met de bakfiets langs alle speciaalzaken in de Dorpsstraat rijden om producten te halen”, vertelt Joëlle enthousiast. Door de nauwe samenwerking met de kunstgarage kan het stel ook kinderfeestjes, verjaardagen en bijeenkomsten organiseren waarbij eten & drinken gecombineerd wordt met een activiteit rondom kunst of rondleiding in Franx. Je vindt in de zaak ook kunst die mee wisselt met de tentoonstellingen van Franx.

Samen Kiki@Franx runnen

Joëlle is een geboren Zoetermeerse, Aris woont al jaren in Zoetermeer na vele verhuizingen over de hele wereld. Ze wonen samen met D975C05D 7A7E 47A1 8C4B 5F55200EA6E1dochter Kiki in het Dorp. Joëlle werkte in de kinderopvang toen zij in 2017  haar droom waarmaakte en samen met haar broer een koffiezaak opende in Leiden. “ Ik heb altijd geroepen dat ik een eigen horecaonderneming wilde. Het openen van de koffiezaak was een echte droom die uitkwam.”

Samen met haar broer pakten ze een nieuwe uitdaging aan door vleesrestaurants te openen in Leiden en Rotterdam. Inmiddels heeft Joëlle de restaurants die in zwaar weer waren gekomen door corona gesloten. Ze keerde terug in het onderwijs, maar dacht ondertussen na over een horeca onderneming bij Franx. Aris is microbioloog. Door zijn Indonesische achtergrond en het meewerken in de restaurants van Joëlle staat hij ondertussen zijn mannetje in de keuken. Hij zal in de beginperiode voornamelijk het restaurant runnen, zodra het kan stapt Joëlle over van haar huidige baan naar de zaak.

Kiki

Joëlle: “Mijn vader is vrijwilliger bij Franx. Toen de nieuwbouw daarvan gestart was, informeerde mijn vader ons of we geen interesse hadden in het horecagedeelte. Dat hadden wij toen nog niet. Hij vroeg mij wel om mee te denken over de indeling van de zaak, mijn 1FA3226D 214E 42FB B111 3AC20FE47D84adviezen hebben ze toen ook opgevolgd. Daar ben ik nu heel blij mee, want de zaak is precies zoals ik het zou willen. We hebben de zaak ‘Kiki@Franx  vernoemd naar onze 6 maanden oude dochter Kiki die dagelijks mee komt naar de zaak. Gasten komen letterlijk bij haar op visite.”

Wil je kennis maken met het drietal, de zaak en de kaart? Er zijn nog enkele plekjes vrij voor de kerstbrunch op 18 december waar lokale producten voorbij komen. Stuur een mailtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. om te reserveren of eventuele vragen te stellen. Kiki@Franx is geopend vanaf 14 januari. Openingstijden donderdag t/m zondag van 10:30 tot 18:00 als de zaak loopt, gaan ze ook open op dinsdag en woensdag. 

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-