ABNOp 14 december 2022 ondertekende wethouder Jan Iedema een intentieovereenkomst met Janssen de Jong Projectontwikkeling voor de ontwikkeling aan de Luxemburglaan 1-15. Op deze locatie is nu nog een ABN AMRO kantoor gevestigd.

In de intentieovereenkomst staan afspraken over het onderzoeken van de haalbaarheid om plannen voor de Luxemburglaan 1-15 verder uit te werken. Dit betekent dat er een formele basis is ontstaan voor de samenwerking tussen de gemeente met Janssen de Jong Projectontwikkeling. Partijen zijn geen onbekenden van elkaar. Zij hebben eerder succesvol samengewerkt bij de realisatie van bedrijfsunits aan de Aluminiumstraat en het nieuwbouwproject ‘Juweel’ in de wijk Rokkeveen. “Bij een project als dit is het fijn om samen te werken met een bekende partij die betrokken is bij de stad en zich constructief opstelt richting gemeente en inwoners”, licht wethouder Jan Iedema toe.

Buurtparticipatie

ABN 2Janssen de Jong Projectontwikkeling heeft zoveel mogelijk deelgenomen aan de participatiebijeenkomsten die onlangs georganiseerd zijn voor het opstellen van een buurtvisie. De inbreng van de bewoners die tijdens deze bijeenkomsten is opgehaald wordt bij de uitwerking meegenomen.

Mogelijkheden

Zoetermeer groeit en de vraag naar woningen is –net als in andere gemeenten in Nederland– hoog. Met het ondertekenen van de intentieovereenkomst wordt een stap gezet in het realiseren van woningen op deze locatie. Eind 2020 heeft projectontwikkelaar Janssen de Jong Projectontwikkeling het pand aan de Luxemburglaan1-15 overgenomen van ABN AMRO. De locatie heeft mogelijkheden voor woningbouw met commerciële en maatschappelijke voorzieningen.

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-