Herdenkingsboom coronatijdIn het Park Palenstein heeft de gemeente een herdenkingsboom geplant ter nagedachtenis van Zoetermeerders die getroffen zijn door het coronavirus. Voor de boom staat een bordje met de tekst ‘Op deze plek herdenken wij onze dierbaren, verloren in coronatijd’.

Het is inmiddels 3 jaar geleden dat het virus Nederland bereikte. Volgens recente gegevens van het RIVM zijn in Zoetermeer minstens 84 inwoners overleden aan de gevolgen van het virus. Omdat er geen meldingsplicht geldt voor overlijden aan covid-19 ligt het werkelijke aantal sterfgevallen waarschijnlijk veel hoger.

Reden voor de gemeenteraad om het college via een motie, ingediend door GroenLinks, CDA en PvdA, op te roepen om een herdenkingsboom te planten. “Voor Zoetermeerders die een dierbare hebben verloren is het verlies nog iedere dag voelbaar. Er zijn ook inwoners die door het virus nog steeds te kampen hebben met hun gezondheid. Belangrijk om daar stil bij te blijven staan.” vertelt wethouder Marijke van der Meer, die samen met Pauline Mulholland (GroenLinks), Véronique Frinking (CDA) en Yuri Nikerk (PvdA) de boom onthulde.

 

Soort boom

De boom is een Europese hopbeuk. Anders dan de naam doet vermoeden is het een boom uit de berkenfamilie. De soort is afkomstig uit het zuiden van Europa en kan wel 15 meter hoog worden. De boom heeft een ronde kroon en een grijze stam. De Europese hopbeuk kent een uitbundige bloei met veel bloesem.

 

Locatie

De Europese hopbeuk heeft een mooi plekje gekregen in het parkje tussen het Dorp en Palenstein, bij het Beatrijspad. “Veel wandelaars en fietsers maken gebruik van de omliggende paden waardoor de boom goed zichtbaar en bereikbaar is”, zegt wethouder Van der Meer.

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-