vuurwerkvondst oosterheemHet vuurwerkteam van politie Zoetermeer kwam een flinke lading vuurwerk op het spoor in Oosterheem. In de woning werd een opslag met ruim 200 kilogram vuurwerk gevonden. Het ging om zowel consumenten als illegaal vuurwerk en een gespecialiseerd bedrijf kwam ter plaatse om alles veilig af te voeren.

Tegen de eigenaar zal proces verbaal opgemaakt worden voor het bezit en de opslag van het vuurwerk. Het openbaar ministerie eist zware straffen wanneer je illegaal vuurwerk verhandelt, opslaat of afsteekt. De opslag van grote hoeveelheden vuurwerk in een woning is levensgevaarlijk voor de directe bewoners maar ook voor de omgeving. Om die reden volgt er vaak ook een bestuurlijke maatregel vanuit de gemeente, die straf kan variƫren van een waarschuwing, tot dreigen met een boete en zelfs huisuitzetting.


Heeft u vermoeden van een vuurwerkopslag, bel 0900-8844 of maak anoniem melding via meld misdaad anoniem 0800-7000, meldmisdaadanoniem.nl

Foto: politie Zoetermeer

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-