20221210 Foto muurschildering Fazantenveld 3 345pxDe muurschildering aan het Fazantenveld in Seghwaert begint al vorm te krijgen. Vanaf zaterdag 10 december wordt eraan gewerkt door Straatkunstenaar Tobias Becker Hoff en buurtbewoners. In het voortraject hebben omwonenden gestemd op hun favoriete gedicht, ‘Standpuntjes’ van wijkbewoner en dichter Theo van de Wetering.

Tobias Becker Hoff ging daarna aan de slag met de uitwerking. In dit participatietraject konden de omwonenden meebeslissen over het ontwerp en ook daadwerkelijk meewerken in de uitvoering. In beschermende kleding, die ook wat extra warmte bood in de kou, zijn verschillende wijkbewoners aan de slag gegaan om de oude muurschildering die versleten oogde, te vervangen.

20221210 Foto muurschildering Fazantenveld duim copy  kinderen muur  kinderen muur2


  

Vooral voor de jonge deelnemers was het extra bijzonder om met de spuitbus hun creativiteit te mogen vereeuwigen op de muur. Tijdens deze middag kwam zelfs een deelnemer van de oude muurschildering langs om het nieuwe ontwerp te beoordelen en goed te keuren. Vanwege de kou wordt de muurschildering in meerdere dagen afgerond.

Meer wijknieuws vindt u op onze speciale wijkpagina's!

www.zoetermeeractief.nl/mijn-wijk

-advertenties-

-goede doel-