bord parkeerplaatsBewoners van het centrumgebied blijven zeventig gratis parkeeruren per jaar voor hun bezoek ontvangen. Dat is maandagavond 19 december tijdens de gemeenteraad besloten. Deze voortzetting van de huidige regeling gaat in per 1 januari 2023 en loopt in ieder geval door tot en met 2025.

Bewoners van het centrumgebied ontvangen sinds 2020 gratis parkeeruren voor hun bezoek. Dit is het gevolg van een verruiming van het betaald parkeren in het centrumgebied sinds 1 januari 2020 van 9.00 tot 23.00 uur. Dat betekent dat bezoekers van bewoners parkeergeld zouden moeten betalen, ook in de avonduren. De gemeente komt met deze regeling tegemoet aan bewoners van het centrumgebied en hun bezoek.

 

Waardering voor regeling

Uit een onderzoek van begin dit jaar blijkt dat bewoners van het centrumgebied deze bezoekersregeling goed gebruiken en waarderen. Daarom zet de gemeente deze regeling de komende jaren voort. De regeling wordt bovendien uitgebreid met een dagkaart. In 2025 volgt een nieuwe evaluatie, dan wordt opnieuw bekeken hoe de gemeente deze parkeerregeling vanaf 2026 gaat inzetten.

Legeskosten

Bewoners van het centrumgebied betalen vanaf 2023 wel ieder jaar €18,60 aan legeskosten voor de bezoekerspas. De gemeente is verplicht om deze leges te heffen.
Bewoners van het centrumgebied ontvangen binnenkort een brief van de gemeente met verdere informatie. Op de website zoetermeer.nl/parkeren  is meer informatie te vinden over het parkeerbeleid van de gemeente en de parkeerzones in de stad.

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-