gansEen deel van de overlast gevende boerenganzen in Noordhove wordt weggevangen en herplaatst. De populatie van ongeveer 30 vogels zorgt steeds vaker voor vieze straten die onder de poep zitten.

 

Het wegvangen wordt uitgevoerd door het bedrijf Hofganzen, dat de ganzen opvangt en een nieuw goed thuis voor ze zoekt. Een kleinere populatie zal voor minder uitwerpselen zorgen. Niet de hele populatie boerenganzen wordt weggevangen. Als dat gebeurt, is de kans groot dat er zich wilde ganzen vestigen. Wilde ganzen zijn moeilijker weg te krijgen.

 

Diervriendelijke nestbehandelingen

Vervolgens is het van belang dat de populatie klein blijft. Daarom worden er elk jaar, van maart tot en met juli, diervriendelijke nestbehandelingen uitgevoerd. Daarbij worden de nesten in kaart gebracht en worden een aantal eieren behandeld zodat ze niet uitkomen. Afhankelijk van de grootte van de groep worden per nest 1 รก 2 eieren onbehandeld gelaten om aan het moedergevoel van de gans tegemoet te komen.
Tenslotte verwacht het college in het nieuwe jaar een aanwijzingsbesluit te nemen waarin een voerverbod voor het gebied wordt opgenomen.

Meer wijknieuws vindt u op onze speciale wijkpagina's!

www.zoetermeeractief.nl/mijn-wijk

-advertenties-

-goede doel-