20180106 121529Op zaterdag 7 januari kan uw kerstboom zomaar een mooie prijs opleveren. Het enige wat u hoeft te doen is uw kerstboom tussen 13.00 en 16.00 uur in te leveren bij een van de verzamelpunten in de stad.

De afgelopen twee jaar werden de oude kerstbomen aan huis opgehaald, vanwege het coronavirus. Dit jaar heeft de gemeente weer als voorheen 14 inzamelpunten in de stad, waar mensen hun oude boom naar toe kunnen brengen.

U krijgt een mandarijn en een lootje per boom en maakt kans op mooie prijzen zoals een Nintendo Switch, een diner- of theaterbon.


Compost en biomassa

 

De bomen krijgen dan een nieuwe bestemming. Alle verzamelde bomen gaan naar het afvalbrengdepot van de gemeente, waar zij worden versnipperd. Vervolgens gaan de snippers naar een recyclingbedrijf dat er compost van maakt. Wat dan nog overblijft wordt verwerkt tot biomassa om energie op te wekken.



Inleverpunten kerstbomenactie en loting

Op zaterdag 7 januari van 13.00 tot 16.00 uur vindt u een inzamelpunt bij onderstaande locaties. De winnende nummers worden donderdag 12 januari bekend gemaakt in het Streekblad en op zoetermeer.nl. Zit u bij de winnaars? Dan kunt u contact opnemen met de klantenservice van de dienst Afvalinzameling aan de Argonstraat via 14 079 (optie2).

Noordhove
· Lijnbaan, tussen gymzaal en Albert Heijn

Seghwaert
· Patrijzenveld, parkeerplaats achter winkelcentrum Leidsewallen
· Gaardedreef, bij viaduct Australiëweg

Buytenwegh De Leyens
· Hitchcockstrook 24, Ora et Labora
· César Franckrode, bij Muzieklaan

Dorp
· Piet Heinplein, parkeerplaats

Driemanspolder
· Clauslaan, parkeerplaats scholen

Meerzicht
· Eesterwaard, parkeerplaats onder het spoor

Rokkeveen
· Winkelcentrum De Vlieger, parkeerplaats (Groen-blauwlaan)
· Winkelcentrum Rokkeveen, parkeerplaats (zijde Samanthagang)
· Ogeahout (zijde Houtsingel)

Oosterheem

· Hodenpijlstraat, Multifunctioneel Centrum
· Lenastroom, bij grasveld ter hoogte van kinderspeelveld
· Shetland, bij het tunneltje onder de Randstadrail halte

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-