MZ koepeltjesbuurtDe wijkaanpak Meerzicht is vastgesteld door de gemeenteraad en gaat van start. Samen met de bewoners wordt de wijk de komende tijd stap voor stap verbeterd. Op meerdere gebieden wordt de wijk aangepakt, waaronder wonen, veiligheid en leefbaarheid.

De gemeente werkt hiervoor samen met de bewoners, de corporaties, scholen en zorg- en welzijn. Door onderlinge samenwerking willen partners bereiken dat de achterstanden van kinderen en peuters verminderen en dat de waardering van bewoners en bezoekers voor de wijk verbeterd wordt.
Bewoners zijn blij met het vele groen in de wijk, maar niet met de kwaliteit van het onderhoud. Het verhogen van de kwaliteit van het groen is dan ook een van de speerpunten. Net als beter passende en toekomstbestendige woningen, aandacht voor de jeugd en kansenongelijkheid van de bewoners.

 

Bewoners doen mee

Er is in de afgelopen jaren al veel gesproken met en over bewoners van Meerzicht. Begin 2023 wordt een eerste stap gemaakt naar de uitvoering van het verbeterplan. Deze aftrap is een vervolg op voorgaande gesprekken met de buurten. Tijdens de aftrap krijgen bewoners van Meerzicht informatie over wat er allemaal in de wijk zal gebeuren en wordt de manier waarop bewoners zelf kunnen bijdragen aan de toekomst van hun wijk met elkaar besproken.

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-