MHCDe dames van MHCZ speelden deze week een hockeywedstrijd in de onderste regionen van de 1e klasse B. Er waren twee teams die vol voor de winst gingen, maar Rijswijk bleek de sterkere partij. Eindstand 0-1, scoreverloop: 0 - 1 Rijswijk (strafcorner, 30e minuut).

De eerste kans was in de tweede minuut voor Rijswijk. De gasten uit Rijswijk kregen na overtreding direct een strafbal, maar deze werd goed uitgehouden door de Zoetermeerse keepster Isabel de Jong.

In het eerste kwart bleef Rijswijk de iets betere ploeg, maar meer dan 2 strafcorners haalden zij niet. In het tweede kwart ging het gelijkmatiger op. Na een gemiste strafcorner van Zoetermeer counterde Rijswijk op hoge snelheid richting het doel van Zoetermeer. Daar werd de aanval onreglementair gestopt, met een strafcorner voor Rijswijk als gevolg. Rijswijk verzilverde deze strafcorner en zette 0 - 1 op het scorebord.

Na de rust kwam Zoetermeer met meer energie uit de kleedkamer en zette Rijswijk goed vast op eigen helft. Rijswijk groef zich vervolgens diep in op de eigen helft waardoor er weinig ruimte was om te hockeyen. Helaas haalde Zoetermeer slechts twee strafcorners en een paar kleine kansjes, maar kon het veldoverwicht niet uitdrukken in doelpunten. Hierdoor bleef de eindstand op 0-1.

Hoofdcoach Mark Langemeyer: "Het is erg zuur op deze manier van een directe concurrent te verliezen. We hadden eerder de schroom van ons af moeten gooien. Doordat wij in eerste helft te traag speelden, maakten wij het onszelf moeilijk. Je hoopt in de 2e helft het tij te kunnen keren, maar Rijswijk parkeerde de bus en dat deden zij goed."