MHCZ 21 novemberOok dit weekend hebben de hockeydames 1 van MHC Zoetermeer weer geen kans gezien om de volle winst te behalen tegen de Dames 1 van DSHC. De eindstand werd uiteindelijk 3-3, met een ruststand van 2-1.

Scoreverloop: 0 - 1 DSHC (13e minuut); 1-1 Sophie Boeije (23e minuut); 2-1 Marit van der Kroft (29e minuut); 2-2 DSHC (53e minuut); 2-3 DSHC (55e minuut); 3- 3 Femke de Kooter (strafbal, 68e minuut)

Zoetermeer startte sterk en fel aan de wedstrijd tegen de Delftse Studenten. Er werd direct fel op de bal gejaagd en er werden 3 aanvallende strafcorners gehaald. Het is echter DSHC die de score opent, na het inleveren van de bal op het middenveld countert DSHC eruit en scoort de 0-1.

In het tweede kwart gaat het eerst gelijk op, maar langzaamaan krijgt Zoetermeer de overhand. Rachel Zuliani lanceert Sophie Boeije op het middenveld en na een rush vanaf de middellijn rondt Sophie Boeije het keurig af: 1-1. Dit geeft vertrouwen aan de kant van Zoetermeer en ze blijven het spel bepalen. Zes minuten voor rust wordt de aanval over links opgezet en via twee korte passjes wordt de bal bij de tweede paal ingetikt door invaller Marit van der Kroft (2-1). Marit komt uit Meisjes A1 en maakte haar debuut.

Na rust wil Zoetermeer doorpakken, maar DSHC verdedigt stug en daardoor gaat het spel gelijk op. Veel kansen leverde dit niet op voor beide partijen. Aan het begin van het 4e kwart scoort DSHC snel tweemaal en komt op een 2-3 voorsprong en Zoetermeer moet nu alles uit de kast trekken om minimaal langszij te komen. Een drietal strafcorners en een aantal kansen wordt niet benut en pas twee minuten voor het einde krijgt MHCZ een strafbal na een opzettelijke overtreding in de cirkel. Femke de Kooter houdt het hoofd koel en benut deze strafbal. Helaas is de tijd te kort om de volle winst te pakken.

Hoofdcoach Mark Langemeyer: "Helaas belonen wij ons zelf wederom niet en laten wij DSHC terug in de wedstrijd komen. Wat mij betreft volkomen onnodig, maar wij doen het onszelf aan. Het is goed dat de winterstop is aangebroken. Een tijd om met zijn allen in de spiegel te kijken en in februari hard te gaan werken aan de tweede seizoenshelft."

Foto's: archief Rianne Veeninga