IMG 6346

Tijdens het Nederlands Kampioenschap Judo voor Studenten hebben de judoka’s Ayomi Bosdijk en Malika Bosdijk en Robert Soen van Budoschool Yotosama, goede zaken gedaan. Alle drie de judoka’s wisten op het podium te eindigen.

In het Sportcomplex van de Radboud Universiteit in Nijmegen waren niet alleen de Nederlandse Studenten Titels te verdienen, maar was er ook een ticket te verdienen voor de Europese Universitaire Olympische Studenten Spelen in Zagreb die volgend jaar juni plaatsvinden.
Zussen Ayomi Bosdijk en Malika Bosdijk (-78 kg) hadden hun judopak weer uit de kast opgezocht om na lange tijd de wedstrijdmat weer te betreden. Door blessureleed moesten beide oud-Nederlandse Jeugd Kampioenes hun topsportcarrière beëindigen. Voor dit NSK kwamen de zussen zich een maand voorbereiden bij hun oude judoschool Yotosama.

In de klasse -78 kg hadden zowel Ayomi als Malika een vrijloting. Malika moest gelijk starten tegen Europees Nummer 3 u23 jaar Silja Kok. Deze nationale topsporter verraste Malika gelijk waardoor Malika op achterstand kwam. Gedurende de partij wist Malika langszij te komen, maar door een diskwalificatie miste ze de finale waarna ze om het brons Tamara Elbers met Ippon versloeg.

Ayomi Bosdijk wist in haar halve finale Annemarijne Ploeger met Ippon te verslaan en kwam in de finale eveneens tegen Kok te staan. Ook Ayomi werd verrast door Kok wat gelijk een volpunt opleverde en waardoor Ayomi met zilver genoegen moest nemen.
Robert Soen trad aan in de klasse -90 kg. Na ippon zeges op Neal van der Gaag en Jair Hahr versperde Willem Vrieling de weg naar de finale. Om het brons werd Xander Goudsblom met Ippon verslagen.

Foto: Malika Bosdijk, Ayomi Bosdijk en Robert Soen met hun coach John Zwalve.

Kijk voor meer sportnieuws op onze sportpagina: sportnieuws of op het overzicht sportevenementen

Zelf sporten? Zie ons overzicht sportaanbieders en alle sportcursussen op een rij.

-advertenties-

-goede doel-