IMG 6387 copy copyNa het behalen van zilver op het eerste meetmoment in Den Haag zou een medaille op het 2e moment al selectie kunnen betekenen voor Internationale Kampioenschappen voor Tim Brabander. Zo'n moment was er voor de judoka van Budoschool Yotosama op de 'Open Twentse Kampioenschappen’, op 17 en 18 december.

In de klasse -81 kg mocht Tim na een vrijloting aantreden tegen de Tjech Poklop. Poklop werd met ippon verslagen waarna Sluiter het volgende obstakel was in de halve finale. Tim had geen antwoord op de speelstijl van Sluiter wat hem de wedstrijd en de finale kostte. Om het brons moest er een verlenging aan te pas komen om Quint Rhode met ippon te kunnen verslaan. Hierdoor mocht Tim het Brons ontvangen en krijgt hij hopelijk internationale toernooien toegewezen.

Tijdens het Kersttoernooi, dat door Budovereniging Hoogeveen werd georganiseerd, wisten de judoka’s van Yotosama ook weer prijzen mee te nemen naar Zoetermeer. Goud werd er behaald door Madelief Rommelse en Mike Bolleboom. En er was zilver voor Nolan de Jong en brons voor Elizabeth Rommelse en Duncan de Jong.

Kijk voor meer sportnieuws op onze sportpagina: sportnieuws of op het overzicht sportevenementen

Zelf sporten? Zie ons overzicht sportaanbieders en alle sportcursussen op een rij.

-advertenties-

-goede doel-