code oranje 2 11 23In Zuid-Holland geldt vanaf 13 uur tot 19 uur code oranje vanwege storm Ciarán, Er worden in het kustgebied zeer zware windstoten verwacht van 100-110 km/u.  Het advies van het KNMI is om binnen te blijven indien mogelijk en losse objecten zoals tuinmeubels vast te zetten.

Bij zeer zware windstoten is het heel goed mogelijk dat takken afbreken door de harde wind. De bomen staan nu ook nog vol in blad, waardoor ze veel wind vangen. 

Vanavond neemt de wind van het zuiden uit geleidelijk af en geldt er code geel voor windstoten van 90-100 km/u in de kustgebieden.

Stormschade hulpdiensten

De hulpdiensten kunnen het bij stormschade heel druk krijgen. Om te voorkomen dat bijvoorbeeld de brandweer overbelast wordt hebben zij een schema gemaakt wie je kan bellen bij welke schade. Alleen bij acuut gevaar bel je direct 112, in andere gevallen kan je misschien zelf actie ondernemen, de schade bij de gemeente melden, of een melding doen bij de brandweer zonder spoed.

Storm wie bel ik

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-