november 23

 • Weekend Foto

  Paul_Appel_noordaaFoto van de week. Elke zondag publiceren we een foto die ergens in Zoetermeer gemaakt is. De foto's vindt u ook terug onder 'Z'meerders - foto van de week'.

 • Straat in beeld: de Karel Doormanlaan

  karel doormanlaanU heeft zich vast wel eens afgevraagd waarnaar een straatnaam vernoemd is of wat de betekenis is. In onze vaste rubriek 'straat in beeld', hebben wij dit voor u uitgezocht. Deze week: de Karel Doormanlaan in de wijk Dorp.

 • Foto van de week

  Rianne_VeeningaFoto van de week. Elke week publiceren we een foto die ergens in Zoetermeer gemaakt is. De foto's vindt u ook terug onder 'Z'meerders - foto van de week'.

 • Schaak. Mat! KNSB 3e ronde

  schaakIn deze serie belichten we spannende momenten uit de schaakgeschiedenis. Leuk om na te spelen, maar altijd interessant om van te leren! Deze rubriek in samenwerking met Bram Doeves is voor alle denksportliefhebbers uit Zoetermeer. Deze week: KNSB 3e ronde 

 • Houtbuurt verduurzaamt woningen ‘op eigen houtje’

  Startbijeenkomst verduurzaming HoutbuurtIn de Houtbuurt in Rokkeveen nemen bewoners de regie over het verduurzamen van hun woningen, geholpen door de gemeente. Op 16 november bezochten bewoners van Pangahout, Perobahout, Plataanhout, Raminhout, Resakhout en Sipohout een startbijeenkomst over verduurzaming van hun woningen.

 • De Social Sofa’s van Meerzicht

  Social sofa Zoetermeer Zijlberg 2Heb jij ze al eens gespot? De vrolijk gekleurde bankjes, bekleed met zo’n achttienduizend mozaïeksteentjes. De banken zijn stuk voor stuk uniek en er staan er zo’n 44 verspreid door heel Zoetermeer. Een gezellige toevoeging aan het straatbeeld. Maar wat is eigenlijk het verhaal achter deze bankjes?

 • Weekend Foto

  Cok_van_aalst_zonsondergang_MeerzichtFoto van de week. Elke zondag publiceren we een foto die ergens in Zoetermeer gemaakt is. De foto's vindt u ook terug onder 'Z'meerders - foto van de week'.

 • Eindstand in Zoetermeer van Sintvoorieder1: 10.438

  DSC 9836logo copyDeze week hebben ZFM Zoetermeer, ondersteund door inZet, Piëzo en Zoetermeer Actief, tijdens de actie Sintvoorieder1 cadeaus ingezameld voor kinderen die opgroeien in (verborgen) armoede. Vrijdag 24 november werd de eindstand bekendgemaakt, 10.438 cadeaus. Daarmee is de actie een doorslaand succes.

 • Exclusief 'Norenuur' bij SilverDome

  Silverdome 1047Tijdens het schaatsseizoen lanceert SilverDome het exclusieve 'Norenuur' op dinsdagmiddagen, van 15.00 tot 16.30 uur. Dit initiatief biedt norenschaatsers een uitgelezen kans om hun schaatstechniek te verfijnen en te genieten van een exclusieve schaatservaring op het ijs.

 • Het laatste Zoetermeerse nieuws in uw mailbox!

  ZA logo 2018Waar vind ik de lekkerste lokale restaurants? Waarom was de A12 afgesloten en wat is de uitslag van de laatste wedstrijd van FC Zoetermeer? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

  zoetermeeractief.nieuwsbrief

 • Alfrink leerlingen naar Future Hope School in India

  Foto IndiaOp 5 december vertrekt een team van 22 leerlingen van 4 havo en 5 (t)vwo en vier docenten van het Alfrink college naar Kolkata in India. Daar zullen de leerlingen onder meer de Future Hope School bezoeken, een school die onderwijs biedt aan kinderen uit de armste gezinnen.

 • Vluchteling Aamir Rana succesvol ondernemer

  aamir Rana2Aamir Rana vluchtte 2014 uit Pakistan, waar hij niet langer veilig was door zijn werk als mensenrechtenactivist. Hij vestigde zich uiteindelijk in Zoetermeer. “Het vluchten naar een veilige omgeving heeft mij veel goeds gebracht”. Aan het woord is Aamir die vertelt hoe het hem sindsdien is vergaan.

 • Gemeente start unieke proef met ‘open hiring’

  WH Jan IedemaWil je aan de slag bij de gemeente als Inkomensregisseur of Klantadviseur Gemeentelijk Informatie Punt? Het enige dat je dan hoeft te doen is jezelf inschrijven. Geen sollicitatieprocedure, maar wie het eerst komt, wie het eerst maalt. Jij bepaalt zelf of je geschikt bent voor de baan.

 • Politie stapt uit Whatsapp buurtpreventie

  whatsappDe politie stapt uit de WhatsApp-groepen van buurtpreventie. De politie richt de aandacht op Burgernet en op X (voorheen Twitter), waardoor er geen berichten meer vanuit politie in de wijk WhatsApp-groepen worden geplaatst.

 • Weekend uittips 24-26 november

  31499AB5 AD60 46F1 A67B 2196ED3AC598Heb je de Sinterklaasintocht gemist, dan is aankomende weekend de uitgelezen kans om de Sint de hand te schudden. Onze Sinterklaaskalender staat vol activiteiten.Je kunt ook genieten van een special bier tijdens een bierwandeling, een voorstelling of een rondleiding in de natuurtuin.

   

 • Stadstheater verandert STAGE kitchen & café

  Stadstheater Stage Zoetermeer september 2020 lo res 71Met ingang van het nieuwe jaar wijzigt het Stadstheater haar restaurant naar een theatercafé. Charles Droste, de nieuwe directeur van het theater, ziet dat er meer behoefte is aan een café dan aan een restaurant rond de voorstellingen.

 • Scholierenverkiezingen Alfrink College

  OLYMPUS DIGITAL CAMERADinsdag 21 november mochten ruim 980 leerlingen van het Alfrink College hun stem uitbrengen tijdens de scholierenverkiezingen. Een dag eerder dan de landelijke verkiezingen konden de scholieren zo zelf op de partij van hun keuze stemmen.

 • Donatie Monuta voor Hospice Zoetermeer

  Foto 100 gebarenHospice Zoetermeer ontving van Monuta een gift van € 600,-, zodat de gewenste rolhordeur tussen woonkamer en terras gerealiseerd kon worden. Dit initiatief is één van de '100 gebaren' van Monuta, ter gelegenheid van haar honderdjarig bestaan.

 • Alfrink College steunt Prinses Maxima Centrum

  PMC AlfrinkAfgelopen donderdag 16 en vrijdag 17 november vonden themavieringen plaats op het Alfrink College. In deze vieringen werd het nieuwe goede doel geïntroduceerd aan leerlingen en medewerkers. De bijeenkomst werd gepresenteerd door twee docenten en een leerling.

 • IKC Klimboom wint het Curling Bovenbouwtoernooi

  curling jeugdtoernooiZondag 19 november verzamelden 10 teams met enthousiaste basisschoolkinderen zich op de curlingbaan voor het bovenbouwtoernooi Curling. Zij streden om de felbegeerde wisselbeker. Nadat iedereen even goed had kunnen oefenen, startten de wedstrijden.

-advertenties-

-goede doel-