agent en politielintEen 17-jarige jongen uit De Lier heeft zich gemeld bij de politie. Hij is betrokken geweest bij de explosies op 17 oktober in de Streefkerkstraat en de Ruivenstraat in Oosterheem. Deze twee aanslagen hebben een grote impact gehad bij de bewoners en hun buren.

De 17-jarige zag dat er een foto werd getoond in het opsporingsprogramma 'Team West'. Op deze foto stonden twee verdachten, waarvan het gezicht geblurd was. De politie dreigde ook het gezicht van de verdachten te laten zien als zij zichzelf niet snel op het bureau aan zouden geven. 

De jongens zit vast en wordt gehoord. De tweede verdachte heeft zich nog niet gemeld. Of de politie het hele signalement van de tweede dader openbaar gaat maken is niet naar buiten gebracht. Ook wil de politie op dit moment niet naar buiten brengen wat het motief voor de twee aanslagen in Oosterheem zijn.

Bij de aanslag van één van de huizen, is door de explosie brand ontstaan in de spouwmuur. De brandweer heeft stukken van de geval moeten slopen om de brand te blussen. Dit heeft gezorgd voor hoge reparatiekosten. 

De dag na deze aanslagen is door burgemeester Bezuijen extra cameratoezicht ingezet.


Lees ook: twee-explosies-in-oosterheem

-advertenties-

-goede doel-