Uit de dementiescan die onlangs is uitgevoerd in Zoetermeer blijkt dat onze stad voldoende dementievriendelijk is. Zoetermeer scoort op punten als kwaliteit van sociale omgeving en gevoel van eenzaamheid, beter dan het landelijk gemiddelde, zo blijkt uit een raadsmemo van wethouder Ter Laak.

vergeet mij niet sleutelhanger alzheimer nederlandAlleen op het gebied van deskundigheidsbevordering is de score lager. Zorg voor mantelzorgers en dementievriendelijkheid is belangrijk voor Zoetermeer. De hulp aan mantelzorgers in Zoetermeer is ondergebracht bij Inzet, het samenwerkingsverband voor zorg en welzijn binnen de gemeente. Inzet organiseert mantelzorgcafé’s waar mantelzorgers elkaar kunnen ontmoeten en waar coördinatoren Mantelzorgondersteuning informatie geven en vragen beantwoorden over mantelzorg. Op de Zoetermeerwijzer is een speciale pagina voor mantelzorgers ingericht. Hier is informatie en advies voor mantelzorgers te vinden. Ook zijn bij praktijkhouders, huisartsen en bibliotheken informatiefolders over dementie beschikbaar.

Naar aanleiding van de dementiescan heeft de gemeente sportverenigingen extra op gewezen een aantal (gratis) groepstrainingen dat door Alzheimer Nederland speciaal voor deze doelgroep is ontwikkeld.

Foto: Vergeet-mij-niet sleutelhanger van Alzheimer Nederland

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

 

-advertenties-

-goede doel-