februari 23

 • Nieuw in Zoetermeer De Regenboogborrel

  regenboog vlagThe Old Pal organiseert op zondag 2 april de eerste maandelijks terugkerende Regenboogborrel. Omdat corona in 2020 roet in het eten gooide is dit idee lange tijd in de ijskast gezet. Nu alles weer reilt en zeilt, heeft de bedrijfsleidster en de directie van The Old Pal het plan weer opgepakt.

 • Straat in beeld: Akeleituin

  akeleituinDe betekenis van de Zoetermeerse straatnamen is vaak zeer uiteenlopend. In Straat in beeld gaan wij op zoek naar de informatie achter het blauwe bordje bij u in de straat. Deze week de Akeleituin in Seghwaert.

   

 • Spanning en humor in ‘Arsenicum en Oude Kant’

  Arsenicum en oude kantZoetermeer is niet meer zo onschuldig als voorheen. Op 4 en 5 maart brengt Scylla Theaterproducties namelijk de komische thriller Arsenicum en Oude Kant op de planken, waarin niets is wat het lijkt. Het publiek kan zich laten verrassen door aparte personages, vreemde wendingen en een dosis humor.

 • Taverzo Teams strijden voor plek in Play Offs

  Alex NaumiMet twee monsterzeges tegen rechtstreekse concurrenten staan beide teams van De Boer Taverzo er na drie van de zeven speelrondes goed voor. Afgelopen zaterdag werd rechtstreekse concurrent Scylla met een klinkende 6-1 door team 2 van De Boer Taverzo terug naar Leiden gestuurd.

 • Cantiamo met bitterzoete komedie in Stadstheater

  20230226 37162Operettevereniging Cantiamo brengt met veel passie en energie de romantische operette 'Das Land des Lächelns' van Franz Lehár op het podium van het Stadstheater. De prachtige muziek, samen met het romantische verhaal maakt deze operette tot één van de beste in dit genre.

 • 'Wateroverlast en hittestress in Zoetermeer terugdringen'

  waterschapverkieizing copyDe verkiezingen voor de waterschappen staan weer voor de deur en hebben in dit jaar van de 70-jarige herdenking van de Watersnoodramp extra aandacht. Anja van Zantvoort doet mee en staat als hoogst geplaatste Zoetermeerse kandidaat op de verkiezingslijsten van de drie Zoetermeerse waterschappen.

 • De aard van't beestje

  de aard van t beestjeOnze huiscolumnist Adri Smits schreef het boek ‘De aard van ’t beestje’ als een reisverslag. Maar wel een reisverslag dat naast de reis vooral draait om een trauma dat tijdens een eerdere reis gebeurde, een vriend van de hoofdpersoon kwam hierbij om het leven.

 • Foto van de week

  Gerda_Snijders_HeemkanaalFoto van de week. Elke week publiceren we een foto die ergens in Zoetermeer gemaakt is. De foto's vindt u ook terug onder 'Z'meerders - foto van de week'.

 • Het lokale ironiekje: Eenzaamheid

  EenzaamIn het kader van Eenzaamheid in Beeld wijdt onze huiscolumnist de komende weken zijn column aan dit onderwerp. Ook dit onderwerp zal hij belichten op geheel zijn eigen wijze. En ja, ook dit onderwerp kan hem ontroeren, ergeren of doen verzuchten. Deze week: Eenzaamheid deel 3.

 • Hakbijltje wordt overgedragen

  Slager Na meer dan 15 jaar een vertrouwd gezicht in winkelcentrum Meerzicht te zijn geweest, heeft slager Rudolf Alblas besloten het bijltje er bij neer te leggen. Maar dit bijltje wordt vanaf 1 maart opgepakt door Jeffrey Woutersen, die onder de naam Gelderblom Woutersen de slagerij zal gaan voortzetten.

 • Voorjaarsvakantie IJspret: Rico’s wereldreis

  Ricos wereldreisHet is bijna weer voorjaarsvakantie, dus tijd voor heel veel ijspret in SilverDome. Dit jaar is er weer een vernieuwd thema: Rico’s wereldreis. Kom gezellig schaatsen en doe mee met de leukste activiteiten op en naast het ijs.

 • Concert met vleugel en saxofoon in Oude Kerk

  antoinette en RoelandWoensdag 29 februari zal het wekelijkse lunchpauzeconcert in de Oude kerk te Zoetermeer worden gegeven door Antoinette Lammers (vleugel) en Roeland Kapaan (saxofoon). Het concert zal starten om 12.45 uur en ongeveer een half uur duren.

 • 30- jarig jubileum Stadstheater

  20230225 37133Het 30- jarig jubileum van het Stadstheater werd met een volle zaal gevierd op zaterdag 25 februari. Het publiek kreeg een vol programma voorgeschoteld, met landelijke bekende artiesten en vele lokale talenten.

 • Schaak. Mat! Zesde ronde KNSB-teamcompetitie

  schaakIn deze serie belichten we spannende momenten uit de schaakgeschiedenis. Leuk om na te spelen, maar altijd interessant om van te leren! Deze rubriek in samenwerking met Bram Doeves is voor alle denksportliefhebbers uit Zoetermeer. Deze week: Zesde ronde KNSB-teamcompetitie

 • Gedicht over eenzaamheid - Robbert

  EenzaamheidZoetermeer Actief sprak verschillende mensen over eenzaamheid, te zien in de filmserie 'Eenzaamheid in Beeld'. Eenzaamheid komt vaak voor en heeft grote invloed op mensen, maar is even vaak onbekend. In het kader van deze filmserie maakte Stadsdichter Robbert Roos een gedicht over eenzaamheid.

 • Kunstwerk Intercommunication geeft weer licht

  20230225 37117Het kunstwerk Intercommunication van Jeffrey Shaw is gerenoveerd. Het zal ’s avonds weer een blikvanger zijn aan de gevel van het Stadstheater in Zoetermeer en met lichtgevende letters een boodschap doorgeven.

 • Zoetermeer is voldoende dementievriendelijk

  vergeet mij niet sleutelhanger alzheimer nederlandUit de dementiescan die onlangs is uitgevoerd in Zoetermeer blijkt dat onze stad voldoende dementievriendelijk is. Zoetermeer scoort op punten als kwaliteit van sociale omgeving en gevoel van eenzaamheid, beter dan het landelijk gemiddelde, zo blijkt uit een raadsmemo van wethouder Ter Laak.

 • Weekend Foto

  nicolaas_noordhoveFoto van de week. Elke zondag publiceren we een foto die ergens in Zoetermeer gemaakt is. De foto's vindt u ook terug onder 'Z'meerders - foto van de week'.

 • Een warm huis voor mens en vleermuis

  IMG 3420Vrijdag 24 februari werden bij Stadsboerderij De Balijhoeve de laatste vleermuiskasten uitgereikt aan inwoners die hun woning isoleren via een gezamenlijke inkoopactie van het energieloket. In samenwerking met Vleermuisplatform Zoetermeer zijn er in totaal 66 vleermuiskasten uitgedeeld.

 • Afhandeling CEO-fraude Prisma vertraagd

  prisma bedrijvenparkBij bedrijvenpark Prisma is in 2020 voor ca. € 1 miljoen schade ontstaan door een zogenaamde CEO-Fraude. Om duidelijkheid te krijgen over wie aansprakelijk is voor de schade is in 2021 een rechtszaak gestart.

-advertenties-

-goede doel-