20230225 37133

René van Kooten opende de avond met een energieke uitvoering van 'The greatest Showman'

Het 30- jarig jubileum van het Stadstheater werd met een volle zaal gevierd op zaterdag 25 februari. Het publiek kreeg een vol programma voorgeschoteld, met landelijke bekende artiesten en vele lokale talenten.

 

Ellen ten Damme, Fred Delfgaauw, Sjaak Bral en René van Kooten brachten in de jubileumvoorstelling een hulde aan het Stadstheater. Ook Freek de Jonge, een van de eerste artiesten die in 1992 het podium betrad, stond deze avond weer op de planken. Daarnaast traden de lokale theatermakers Storytellers, het huisgezelschap Ebony Ensemble en dansschool Kick ’n Studios op om de afgelopen dertig mooie theaterjaren te vieren.
Een leuke verrassing was het optreden van Stadstheater directeur Hilko Folkeringa samen met burgemeester Michel Bezuijen. In een sketch bespraken zij de mogelijkheden om een leuke act neer te zette voor de jubileumvoorstelling. Bezuijen kon, volgens eigen zeggen, ‘aardig dansen en grappig zijn’, maar uiteindelijk besloten ze samen de optredens maar over te laten aan de artiesten.

 20230225 37130  20230225 37141

30 jaar theater in Zoetermeer

Op 4 april 1992 opende het Stadstheater voor het eerst de deuren voor publiek. Dit begon met gratis open dagen om het gloednieuwe, monumentale gebouw van binnen te kunnen bekijken. Kort daarna stonden de eerste voorstellingen op het programma, waaronder de dansmusical MOVE!, het Scapino Ballet Rotterdam en een opera. De eerste directeur van het theater, Henk Gerding, schreef in 1992: “In onze eigen schouwburg krijgt het uitgaan dicht bij huis een nieuwe klank.” Met nog steeds iedere week een variërend aanbod van voorstellingen voor iedereen in de regio, is hier de afgelopen dertig jaar gehoor aan gegeven.

 20230225 37147  20230225 37149

Verbouwingen

Het Stadstheater heeft in deze periode ook veel veranderingen doorgemaakt. Van verschillende logowijzigingen tot een grote verbouwing in 2017 die samenging met de komst van restaurant STAGE kitchen & café. Sinds dit jubileumseizoen zit het publiek in de Grote Zaal op nieuwe stoelen en is er op verschillende plekken in het theater kunst van lokale makers te zien.

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-