WC Rokkeveen Vaderdag poster 2023Even terug in de tijd, de Oud-Hollandse tijd. Dat kan op zaterdag 17 juni aanstaande tussen 11.00 en 16.00 uur in Winkelcentrum Rokkeveen. Verspreid in het winkelcentrum zullen 6 oude ambachten te bekijken zijn: Leerbewerker, houtbewerker, imker, besteksmid, touwslaan en schiemanswerk.

Een ambachtenmarkt geeft sfeer en bekijks en is leuk voor jong en oud. Samen met de winkeliers wordt het een gezellige Oud-Hollandse Vaderdag in Rokkeveen. Op zondag 18 juni wordt Vaderdag gevierd en daar wordt op deze zaterdag alvast een voorproefje op genomen.

De leerbewerker laat zien hoe leer vormgegeven wordt op ambachtelijke wijze en de houtbewerker laat zien wat hij allemaal handmatig kan maken van hout. Het touwslaan is een eeuwenoud beroep en wordt gedefinieerd als ‘het ineendraaien van garens en strengen tot het verkrijgen van touwwerk’. De wijze waarop een touwwerk geslagen is, geeft in vele gevallen de uiteindelijke functie van het eindproduct weer. Dit komt tot uiting bij de toepassing van de verschillende soorten touwwerk aan boord van een schip. Globaal kent het slaan van een touw vier fasen, het spinnen van vezels tot garens, het verwerken van garens tot een streng, het verwerken van strengen tot wantslag touwwerk en het verwerken van wantslag touwwerk tot kabelslag touwwerk.

Op nostalgische wijze worden de ambachten ten toon gesteld en vol passie vertellen de ambachtslieden over hun beroep en geven demonstraties. Een gezellige en leerzame dag voor jong en oud!

Bij Jet Portret kun je een portretje laten knippen van jezelf. Dat is meteen een leuk kadootje voor Vaderdag. Een Hollandse boer op stelten vouwt handmatig een ouderwets leuk figuurtje van allerlei gekleurde ballonnetjes, een aandenken aan deze dag voor de kinderen. En het oer-Hollandse draaiorgeltje is mobiel en maakt deze dag in Winkelcentrum Rokkeveen muzikaal compleet.

Bij Uit tips vindt u alle uitgaanstips voor theater en muziek. Zie ons evenementen overzicht voor alle evenementen in Zoetermeer en bij cursussen hebben we Zoetermeerse cursussen en activiteiten voor u op een rij gezet.

-advertenties-

-goede doel-