anansi winstonOngeveer 150 jaar geleden kwam er een einde aan de slavernij in Suriname en de Nederlandse Antillen, die toen koloniƫn van Nederland waren. Ook de Bibliotheek staat we hier bij stil. Woensdagmiddag 28 juni vertelt Winston Scholsberg Anansi-verhalen.


Anansi de Spin zijn mythologische vertellingen over een spin in de jungle wiens avonturen symbool kwamen te staan voor de harde realiteit tijdens de slavernij. Winston vertelt deze Anansi-verhalen gekleed in prachtige Afrikaanse kleding. Met zijn expressieve wijze van vertellen weet hij iedereen, groot of klein, aan zijn lippen te kluisteren.
Met zijn vertellingen brengt Winston het culturele erfgoed op een grappige en boeiende manier naar zijn toehoorders. De voorstelling is zowel voor kinderen als volwassenen. Deelname is gratis, maar de bibliotheek vraagt om je aan te melden via de website: https://www.bibliotheek-zoetermeer.nl/activiteiten/agenda/Anansi-de-Spin.html

Winston Scholsberg, 28 juni 2023, van 15:00 tot 16:30 | Forum | Podium

Bij Uit tips vindt u alle uitgaanstips voor theater en muziek. Zie ons evenementen overzicht voor alle evenementen in Zoetermeer en bij cursussen hebben we Zoetermeerse cursussen en activiteiten voor u op een rij gezet.

-advertenties-

-goede doel-