714B4F85 EFD0 4482 91A5 4053F929C1CFEen betoverende wereld van groen, dat is insteek van het Franx’ Groenfestival. Dit evenement sluit perfect aan bij de inspirerende, botanisch geïnspireerde expositie 'Gelaagd Groen'. Of je nu een liefhebber bent van groen, een kunstliefhebber of gewoon op zoek bent naar gezelligheid en lekkers, het festival biedt het allemaal.

Kunstenaars Carien Vugts, Menno Hiele  en Anna J. van Stuijvenberg, die momenteel exposeren in Franx, zijn tijdens het Groenfestival aanwezig om hun werken toe te lichten.  Of je nu al hebt genoten van hun prachtige expositie of deze nog moet ontdekken, op deze dag zijn zij er helemaal voor jou en nemen je mee op een unieke reis door hun werk. Aanwezig is ook fotograaf Henri Blommers, zijn fototentoonstelling  hangt aan de muren bij Kiki's kunstcafé. 

Activiteiten op het terras
Els van der Giessen en Martine van Oosterom, leden van de Vereniging van Botanische Kunstenaars Nederland, zijn aanwezig en verzorgen een boeiende demonstratie botanisch tekenen. Zij verkopen tijdens het festival ook zelfgemaakte kaarten.
Neem deel aan één van de vier stoep plantjes wandelingen onder leiding van botanisch tekenaar Hanneke Jelles en ontdek wat het spotten van stoep plantjes zo leuk maakt. In de vrolijke kraam van Tuingezel vind je planten en kunstzinnige vogelhuisjes, gemaakt door cliënten van de inclusieve dagopvang. Bij de kraam van Buurttuin Zoete Aarde kun je lekkernijen vinden uit hun groene paradijs: zelfgemaakte jam en chutney, mooie wolproducten, wilde bloemen-boeketten en prachtig keramiek.

Het festival is een uitstekende gelegenheid om te genieten van heerlijke gerechten en drankjes, bereid met verse en lokale ingrediënten. Het kunstcafé Kiki schenkt zelfgemaakte verfrissende ijsthee met verse kruiden.

Het Groenfestival is op zaterdag 17 juni van 11.00 tot 17.00 uur. Franx is te vinden aan de Vlamingstraat 1-3 te Zoetermeer.

Bij Uit tips vindt u alle uitgaanstips voor theater en muziek. Zie ons evenementen overzicht voor alle evenementen in Zoetermeer en bij cursussen hebben we Zoetermeerse cursussen en activiteiten voor u op een rij gezet.

-advertenties-

-goede doel-