poster bioblitzOp vrijdag 7 juli zal de 2e editie van de BioBlitz Nieuwe Driemanspolder plaatsvinden. Onder begeleiding van twee ecologen van Habitus worden alle levende soorten binnen specifieke locaties in de polder vastgelegd. Iedereen is welkom jong of oud, want je hebt geen specifieke kennis nodig.

Waarom meedoen?

In de voorgaande editie (2022) van de BioBlitz zijn ontzettend veel mooie soorten ontdekt. Onder andere de Grote Keizer Libel, een Bruine Graswants, de Akkersnelloper, de Bolle Duinslak en een Klein Wilgenhaantje. Het zijn allemaal soorten waarvan je in eerste instantie denkt: ‘daar heb ik nog nooit van gehoord’.  En toch kom je deze en zoveel andere soorten tegen tijdens een BioBlitz. Erg leerzaam dus voor jong en oud.

 Bioblitz libelle  Bruine Graswants akkersnelloper 
 Bolle Duinslak  Klein Wilgenhaatje  

Op eigen gelegenheid tellen

Op zaterdag 8 en zondag 9 juli kan op eigen gelegenheid geteld worden. Omdat goed weer handig is voor de BioBlitz is er voor de activiteiten van 7 juli een reservedatum ingepland namelijk: 28 juli. Meld je daarom aan om op de hoogte te blijven bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Activiteitenprogramma 7 juli (reservedatum 28 juli)

14:00 Start BioBlitz
15:00 Visexcursie
17:00 Einde middagprogramma

20:00 Avondexcursie
21:00 Nachtvlinder telling en Vleermuizen
00:00 Verwachte eindtijd

Bij Uit tips vindt u alle uitgaanstips voor theater en muziek. Zie ons evenementen overzicht voor alle evenementen in Zoetermeer en bij cursussen hebben we Zoetermeerse cursussen en activiteiten voor u op een rij gezet.

-advertenties-

-goede doel-