image0 2Woensdag 13 september zal het wekelijkse lunchpauzeconcert in de Oude Kerk te Zoetermeer worden verzorgd door Dorothea Jakob (sopraan) en Johann Markel (piano). De aanvang van dit gratis concert is om 12.45 uur. De deur van de kerkzaal is open vanaf 12:30 uur.

De Duitse sopraan Dorothea Jakob studeerde zang in Dresden en aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Zij zong in professionele koren en ensembles, zoals het Nederlands Kamerkoor, Nederlands Radio Koor, Huelgas Ensemble, Schola Heidelberg, Kammerchor Stuttgart, ChorWerk Ruhr en het Dresdner Kammerchor.

Sinds 2004 geeft zij recitals als onderdeel van verschillende duo's in Duitsland, België en Nederland, en zong de sopraanpartij in vele oratoria van onder andere Johann Sebastian Bach, Georg Friedrich Händel, Felix Mendelssohn, Gabriel Fauré, Camille Saint-Saëns en Rossini. Daarnaast is zij ook actief als koordirigente.

Johann Markel is geboren in Roemenië, volgde piano-opleidingen in Duitsland en studeerde af aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Hij gaf concerten in Zwitserland, Roemenië, Italië, Duitsland en Nederland, waar hij optrad als kamermusicus, begeleider en solist.  Zijn favoriete repertoire is het werk van Franz Schubert en Alexander Skrjabin.

Op het programma staan werken van Dimitri Schostakowitch (1906-1975), Satiren (Bilder der Vergangenheit) en Nicolai Medtner (1880-1951).

Bij de uitgang staat een collectebus voor uw vrijwillige bijdrage. www.herbergoudekerk.nl

Bij Uit tips vindt u alle uitgaanstips voor theater en muziek. Zie ons evenementen overzicht voor alle evenementen in Zoetermeer en bij cursussen hebben we Zoetermeerse cursussen en activiteiten voor u op een rij gezet.

-advertenties-

-goede doel-