Mozaïek II
Het nieuwe Nederlandstalige chanson ensemble ‘Mozaïek’ geeft zaterdag 28 oktober de première voorstelling in het CKC gebouw. In dit allereerste concert zal zangeres Renate Sonneveld vijftien nieuwe liedteksten van Piet Bogaards zingen.


Mozaïek brengt een hoogwaardig repertoire van chansons die ontroeren, verstillen, vrolijk maken en vooral bewondering afdwingen door hun diepgang, schrijfkwaliteit en muzikaliteit. Renate Sonneveld brengt ze met veel gevoel voor taal, emotie en een feilloze zangtechniek.
Veel Zoetermeerders zullen Renate kennen van de talloze rollen die ze speelde in musicals van Storytellers, zoals Jeanne d'Arc, The Pirate Queen en recent in Oberon. Ook treedt Renate regelmatig op in het Stadstheater, in het CKC, in het Buytenpark, op de Dobbeplas bij Historisch Zoetermeer en op diverse andere plekken. Renate is jarenlang TV-journaliste en omroepster geweest bij Omroep West, maar heeft ook als zangeres een professioneel niveau bereikt.

Chansons draaien om het verhaal

Chansons vormen een genre apart. In tegenstelling tot musicalsongs, waarbij de muziek de boventoon voert, gaat het bij chansons vooral om de tekst, het verhaal dat verteld wordt. Auteur Piet Bogaards besteedt dan ook veel aandacht aan vorm en inhoud van de liedjes. Hij schrijft al zijn hele leven cabaretliedjes, historische theaterstukken en chansons. Bogaards: “Autonome, niet-script gebonden liedteksten waarin ik meer poëzie, diepgang en een verfijndere humor in kwijt kan. Renate wilde ze graag gaan zingen en we vonden een perfecte componist in Marco Neijenhuizen, die ook meespeelde in mijn muziektheaterstukken.”

Het concert op 28 oktober is het eerste grote optreden, na enkele try-outs in diverse steden. Mozaïek brengt 15 nieuwe, Nederlandstalige chansons en laat het publiek ook kennismaken met Renate, Marco en Piet d.m.v. interviews en videobeelden van eerdere producties.

Tickets à €12,50 zijn te bestellen bij https://www.ticketkantoor.nl/shop/mozaiek
MOZAÏEK IN CONCERT. Zaterdag 28 oktober 2023 om 20.00 uur, CKC theater Leidsewallen 80, Zoetermeer. Renate Sonneveld zang, Marco Neijenhuizen piano, Jeroen Algera gitaar, Henk Hoogendoorn bas, Sander Mens percussie.\

Bij Uit tips vindt u alle uitgaanstips voor theater en muziek. Zie ons evenementen overzicht voor alle evenementen in Zoetermeer en bij cursussen hebben we Zoetermeerse cursussen en activiteiten voor u op een rij gezet.

-advertenties-

-goede doel-