LunchconcertWoensdag 25 oktober zal het wekelijkse lunchpauzeconcert in de Oude Kerk van Zoetermeer worden verzorgd door Iris Bouman (mezzo sopraan) en Manou Schreiner (luit). De aanvang  van het concert is 12.45 uur en de toegang is gratis.

Iris Bouman is een veelzijdige zangeres die zowel als solist als in koorverband werkzaam is. Ze studeerde aan de universiteiten van Utrecht, Berlijn en Salzburg, aan het Utrechts Conservatorium en aan het Conservatorium van Amsterdam, waar zij cum laude afstudeerde in de historische zang. Ze is een veelgevraagd solist in oratoria en vroegbarok repertoire en zingt daarnaast bij Amsterdam Baroque Orchestra & Choir, de Nederlandse Bachvereniging en het Haagse barokgezelschap Musica Poetica. Sinds enkele jaren vormt ze een duo met luitist Manou Schreiner.

Manou Schreiner begon zijn loopbaan als gitarist, eerst elektrische en later klassieke gitaar. Gedurende zijn studie kwam hij in aanraking met het repertoire voor luit. Toen hij eenmaal deze speciale muziek had geproefd, wilde hij ook weten hoe dit op een originele luit zou klinken. De kennismaking resulteerde erin dat de luit nu zijn hoofdinstrument is.
Manou studeerde gitaar aan het Conservatorium van Luxemburg, en luit en theorbe (snaarinstrument uit de luitfamilie) aan het Conservatorium van Amsterdam.

Programma: 

Michel Lambert (1610-1696): 'Ombre de mon amant' en 'Rochers, vous etes sourds';
Robert de Visée (1655-1732/1733): 'Prelude in a';
Sébastien Le Camus (1610-1677): 'Laissez durer la nuit' en 'Bois écarté, lieu solitaire';
Giulio Caccini (ca. 1551-1618): 'Amor io parto', 'Aria terza: Ard’il mio petto misero' en 'Amarilli, mia bella'.

Dit concert is gratis toegankelijk, maar bij de uitgang staat een collectebus voor uw vrijwillige bijdrage. De deur van de kerkzaal is open vanaf 12.30 uur.

Bij Uit tips vindt u alle uitgaanstips voor theater en muziek. Zie ons evenementen overzicht voor alle evenementen in Zoetermeer en bij cursussen hebben we Zoetermeerse cursussen en activiteiten voor u op een rij gezet.

-advertenties-

-goede doel-