Oude Kerk Nicolaaskerk LampionnenoptochtZaterdag 11 november is dé dag om met lampionnen en liedjes in het Dorp van Zoetermeer Sint Maarten te vieren. In Zoetermeer bestaat een goede traditie om op de feestdag van Sint Maarten met lampionnen langs de deuren te gaan en een liedje te zingen.

Dit jaar voor het eerst georganiseerd in een samenwerking van de Oude Kerk, de Nicolaasparochie en enkele winkeliers in de Dorpsstraat. Alle kinderen zijn van harte welkom. Iedereen mag een eigen lampion meenemen.

Zaterdag 11 november vieren we samen het feest van Sint Maarten. Maarten werd lang geleden geboren in Hongarije. Hij werd door de keizer tot ridder geslagen. Wat er daarna op een koude dag gebeurde, heeft hem beroemd gemaakt. Maarten gaf de helft van zijn mantel aan een arme man die rilde van de kou.

Alle kinderen en volwassenen zijn welkom om 16:30 uur in de Nicolaaskerk, Dorpsstraat 24. Eerst worden liedjes gezongen en daarna wordt het verhaal van Sint Maarten beeldend verteld. Aansluitend loopt iedereen samen om 17:00 uur zingend met lampionnen in optocht een rondje langs winkels en huizen in en om de Dorpsstraat.

Bewoners kunnen met een verlichte lampion, lantaarn of windlicht bij de voordeur de kinderen uitnodigen voor een kleine traktatie, in ruil voor een liedje.

De lampionnenoptocht eindigt bij de Oude Kerk, waar iedereen wordt getrakteerd op een beker warme chocolademelk. Deelname is gratis.

In navolging van het goede werk van Sint Maarten zal er ook een inzameling plaatsvinden voor de Voedselbank Zoetermeer. Houdbare levensmiddelen kunnen worden meegenomen naar het inzamelingspunt van de Nicolaaskerk.

Alle evenementen in Zoetermeer vindt u op onze evenementen kalender: www.zoetermeeractief.nl/agenda/evenementen

Kijk ook op onze kalender voor activiteiten, cursussen, sportevenementen of de culturele agenda voor alle theater en muziek tips!

-advertenties-

-goede doel-