Futureproff Horeca copyOp 23 oktober vond de eerste editie van Futureproof Horeca plaats in de Dutch Innovation Factory. Tijdens een afwisselend programma werden er door gemeente, horecaprofessionals en studenten oplossingen gezocht en stappen gezet richting een duurzame en innovatieve toekomstbestendige toekomst. 

De 25 jaar jubilaris SVH Meesterkok Albert Kooy en medeoprichter van de Dutch Cuisine gaf een interessant betoog over duurzaamheid in de horeca op basis van vijf verschillende pijlers: cultuur, gezond, natuur, kwaliteit en winst. Casper von Bannisseht sprak over het ondersteunen van duurzame ontwikkelingen in de gastronomie via de Young Chef Academy. De Young Chef Academy Competitie zorgt ervoor om de beste, jonge chef-koks ter wereld te identificeren, hun talent onder de aandacht te brengen en hun professionele ontwikkeling te versnellen.

Jan IedemaWethouder Economische Zaken gemeente Zoetermeer, Jan Iedema, lichtte zijn streven om van Zoetermeer een ‘no waste city’ te maken toe. En Kristie Habraken (Orbisk) vertelde over grip krijgen op voedselverspilling en zo veel geld te besparen. De eerste stap in verminderen van voedselverspilling is het registreren van de waste. Door middel van de Orbi, een digitale weegschaal, welke voedselafval kan wegen en registreren, liet Orbisk in een interessante demo zien hoe je inzicht krijgt in voedsel dat je weggooit.

De middag werd afgesloten met uiteraard een duurzaam hapje en drankje op de Futureproof-markt. Hier konden ondernemers van gedachten wisselen met IT-studenten van De Haagse Hogeschool en mboRijnland, die bezig zijn met een challenge over voedselverspilling waaraan zij werken aan een duurzaam voedselsysteem.

Foto: DIF

-advertenties-

-goede doel-