A74D265F 76D5 491E 812A 3C88EAF4D60DDe Waarderstraat heeft dinsdagavond de verkiezing van Halloween Street Awards gewonnen en daarmee een prijs in de wacht gesleept. Gezamenlijk namen de organiserende en verbouwereerde buren de prijs, een cheque twv 250,- shoptegoed van sponsor So Low en een grote doos snoep van de jury in ontvangst.

De jury, bestaande uit de organisator, ZFM en Zoetermeer Actief, maakte op zaterdag 28 oktober en dinsdag 31 oktober een tour langs de 5 genomineerde straten om de winnaar aan te wijzen. De jury bezocht straten in Buytenwegh, Seghwaert, de Leyens, Noordhove en Oosterheem. Deelnemers hadden enorm hun best gedaan om met hun straat het Halloween Wauw-effect te creëren en indruk te maken op de jury. Versierde voortuinen of parkjes, projectieschermen, geluidseffecten, spookhuizen en verklede buurtbewoners het kwam allemaal voorbij.

Uiteindelijk koos de jury, na veel beraad en door het geven van punten, de Waarderstraat als winnende straat. Marleen de Boer nam enthousiast de cheque namens haar straat in ontvangst. "We organiseren als straat veel activiteiten waaronder Halloween. Door deze cheque kunnen we volgend jaar nog grootser uitpakken en nog meer kinderen meenemen in de 'Halloween beleving'. Het gaat ook steeds meer leven, niet alleen in de stad maar ook in de wijk. Wij hebben echt een paar honderd kinderen in de straat mogen ontvangen.”
Ondanks alle voorbereidingen, het bouwen en afbouwen zelfs met het slechte weer doen de buren het met heel veel plezier en dat 89082A16 EF67 4C17 BFB9 0E4B0A39EF45straalden ze ook allemaal uit volgens de jury.

"Het werd ons niet makkelijk gemaakt om de keus te maken, met al deze prachtig versierde straten! We hebben best nog even moeten discussiëren en de plussen en minnen doorgenomen. Opgeteld kwam de Waarderstraat met de meeste punten als winnaar uit de bus”, aldus de jury. De straat had als thema gekozen voor piraten. Op het grasveld was een piratenschip nagebouwd met echt rokende kanonnen. Er was een piratenkerkhof en kinderen konden hun snoepjes en bekertje chocomelk ophalen bij piraten.

De awards werden dit jaar voor de 9de keer georganiseerd. Afgelopen jaren werden de Halloween home awards uitgereikt aan het mooist versierde huis. Vorig jaar kon men ook strijden om de mooist versierde straat. Juist om samenwerking met buren te stimuleren had de organisatie ervoor gekozen om dit jaar alleen de Street Award uit te reiken. 

Benieuwd naar alle straten? Je kunt ze bekijken op onze Facebookpagina

-advertenties-

-goede doel-