ZoetermeerPasDe ZoetermeerPas krijgt volgend jaar een andere aanbieder, maar blijft zo veel mogelijk hetzelfde. Wethouder Bouke Velzen wil dat de gebruiker er zo min mogelijk van merkt, behalve dan dat de pas geïndexeerd wordt en dus meer budget krijgt.

De huidige aanbieder van de ZoetermeerPas wil hier niet langer mee doorgaan. Omdat er nu te weinig tijd is om via een Europese aanbesteding een nieuwe aanbieder te vinden, is voor het tussenjaar 2024 gekozen voor BS&F, een bedrijf met ervaring in stadspassen. Vanaf 2025 zal er voor langere tijd een aanbieder komen voor de pas.

 

Indexering pas

De ZoetermeerPas wordt in 2024 geïndexeerd, met 8,5%. Zo hebben de gebruikers meer budget voor activiteiten. Het sport & cultuur budget wordt €235 voor kinderen van 3 t/m 18 jaar en €180 voor volwassenen. Daarnaast is er een keuzebudget van €44 voor kinderen en €22 voor volwassenen en een bibliotheektegoed van €15 voor iedereen. Ook is er budget voor kinderen van 5, 6 en 7 jaar voor zwemles.

Er zijn in Zoetermeer ongeveer 10.000 mensen die gebruikmaken van de ZoetermeerPas. 

 

Brede Stadspas

Voor de komende Europese aanbesteding wil de gemeente dat extra functionaliteiten mogelijk worden. Steeds meer gemeenten in Nederland kiezen voor een brede stadspas, geldig voor álle inwoners. Voor gebruikers met een inkomen tot 120% van het sociaal minimum zet de gemeente geld op de pas voor sport en cultuur, maar alle gebruikers kunnen dan profiteren van kortingen bij deelnemende bedrijven. Rotterdam werkt op deze manier met de Rotterdampas.
Komende tijd wordt onderzocht of deze brede stadspas ook bij Zoetermeer past.

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-