Foto Greenteam conferentieDe derde conferentie van het Greenteam Zoetermeer vond woensdag 25 oktober plaats. Het Greenteam is een samenwerking van leerlingen en docenten van het Alfrink College, het Erasmus College, het ONC en het Picasso Lyceum die zich inzetten voor duurzaamheid en een positieve klimaatsverandering.

Tijdens de conferentie die dit jaar op het Erasmus plaatsvond stond het schrijven van een jaarplan centraal. Nadat de Greenteams van de verschillende scholen tot een gezamenlijk doel besloten, namelijk het bewust maken van leerlingen en docenten van hun gedrag ten aanzien van energieverbruik en afval, gingen de scholen uiteen om praktische plannen te maken die tot dit doel kunnen leiden. De leerlingen werkten eerst samen met Anja Hermanus-Schröder van Cooking for Life aan een duurzame lunch en daarna met kunstenaar Ellen Vermeulen van Garage Franx aan een gezamenlijk kunstwerk van afval.

De dag werd afgesloten door Ronald van der Hijden van koepelorganisatie Landelijk Beraad Stedennetwerk Nicaragua Nederland die, net als het Jongeren Informatie Punt van Zoetermeer, ook bijdroeg aan de financiering van de conferentie door de Greenteamers toe te spreken. Wethouder Bouke Velzen sprak de leerlingen bemoedigend toe na naar hun plannen te hebben geluisterd. De gemeente ondersteunde in de vorm van de Afvalbutlers van Schoon is gewoon die de dag hebben geleid als dagvoorzitters en stichting DuurSamen Zoetermeer hielp bij de voorbereiding en de uitvoering van de dag.

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-