Donderdag 2 en vrijdag 3 november vonden de traditionele Super8dagen plaats op Oranje Nassau College (ONC) Clauslaan. De rode loper was uitgerold voor de honderden bijna-brugklassers die een kijkje kwamen nemen in de school.

Openingsshow Super8dag ONC ClauslaanHoogtepunt was de openingsshow waarin leerlingen van het ONC hun talenten op het podium lieten zien. Margreet Vink, teamleider onderbouw: “Tijdens ons talentprogramma ontdekken onze leerlingen waar ze goed in zijn en wat ze leuk vinden. Zang, dans, muziek, freerun, toneel, film, noem maar op. Voor alle leerlingen is er bij ons ruimte om hun talenten te ontplooien en hierin te groeien.” De achtstegroepers speelden ondertussen fanatiek de ONC-quiz en leerden zo al veel over de school.


Actief leren en veel doen

ONC Clauslaan openingNa de opening volgden de leerlingen allerlei actieve lesjes. Een naamplaatje maken bij techniek, cadeautasjes ontwerpen bij Economie en Ondernemen, nagels verzorgen bij Zorg en Welzijn, wandklimmen bij Sport & Bewegen en nog veel meer. “Actief leren is ons motto. Zowel op basis, kader én mavo leren onze leerlingen door veel te doen”, vertelt Vink. “Drone-lessen om te leren programmeren of ruimtelijke figuren knutselen bij wiskunde bijvoorbeeld. De theorie blijft zo veel beter hangen.”

 

Enthousiast

De achtstegroepers gingen aan het eind van de dag enthousiast weer terug naar hun basisschool. Met een hoofd vol kennis over de opleidingen, de vakken en de mogelijkheden op ONC Clauslaan en een rugzak vol zelfgemaakt werk. Nog even wachten en dan mogen ze écht naar de middelbare. In januari is er nog een derde Super8dag. Ook opent de school dan haar deuren tijdens de informatieavond en het Open Huis. Leerlingen die de school in bedrijf willen zien, kunnen zich aanmelden voor ONC in actie.

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-