Tijdens de Mosselmaaltijd voor goede doelen van de Lions in 2022, kreeg Stichting Molen de Hoop 50% van de avondopbrengst. Dat was maar liefst € 10.000,- en het bedrag is aangewend om een zogenaamde tarweblazer te kopen, waarmee tarwe naar de twee silo’s bovenin de molen wordt geblazen.

TarweblazerDe aangeleverde tarwe die men gaat malen en verwerken tot allerlei bakproducten, moet worden getransporteerd naar de twee silo’s bovenin de molen. Daar gaat tweemaal 3.000 kg tarwe in. De manier waarop dit vroeger gebeurde, was niet langer mogelijk. Het alternatief, handmatig balen naar boven hijsen was ook niet echt een oplossing. Te zwaar werk en Arbotechnisch niet meer toegestaan.

Een tarweblazer was de perfecte oplossing van het probleem. Hiermee kan de tarwe vanuit de vrachtwagen van de leverancier naar de silo’s bovenin de molen geblazen worden. Een goede, maar ook prijzige oplossing, maar dankzij de gulle donatie van de Lions kon dit gerealiseerd worden

Twee weken geleden was de installatie eindelijk klaar voor gebruik, na diverse aanpassingen in de molen. Molenaars Bart Dooren en Herman Polderman hebben daarna de eerste vijfhonderd kilo tarwe naar boven kunnen blazen. Hiermee is weer een stap gezet om het mooie Zoetermeerse monument in bedrijf te houden en daarmee te behouden voor alle Zoetermeerders.

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-