straatraces uit youtubefilmAl jaren liggen inwoners van Benthuizen en Oosterheem (Zoetermeer) wakker van het geluid van illegale straatraces. De races vinden plaats op industrieterrein Prisma en op de N209. Drie Zoetermeerse partijen, VVD, Zó! Zoetermeer en PvdA hebben een meldpunt opgericht waar inwoners overlast kunnen melden.

Industrieterrein Prisma is van de gemeente Lansingerland (waar Bleiswijk onder valt) en de N209 is van de provincie. De gemeente Lansingerland neemt maatregelen om straatraces bij Prisma tegen te gaan. Ondanks meerdere meldingen wil de provincie geen maatregelen nemen op de N209 (weg van Bleiswijk, langs Zoetermeer richting Benthuizen).
Berend Aptroot (De Zoetermeerse VVD), Roel van der Vlies (Zó! Zoetermeer) en Sicco Louw (PvdA Zoetermeer) slaan de handen in één. Ze starten een meldpunt voor Zoetermeerders. Met de binnengekomen meldingen willen ze in de zomer van 2024 richting de provincie gaan om maatregelen te starten op de N209 tegen straatraces.


Hierbij roepen de 3 partijen alle inwoners die last hebben van de straatraces op zich te melden. Hoe meer mensen zich melden, hoe sterker de partijen staan richting de provincie.


https://vvdzoetermeer.nl/meldpunt-overlast-straatraces-n209/
https://zozoetermeer.nl/nieuws/bericht/meldpunt-overlast-straatraces-n209/
https://zoetermeer.pvda.nl/nieuws/meldpunt-overlast-straatraces/

Lees ook: https://www.zoetermeeractief.nl/nieuwshome/politiek/25568-illegale-straatraces-zorgen-voor-veel-overlast

-advertenties-

-goede doel-