E14EAAAF B5F7 48C7 896E E20F47504E02 copyDuurSamen Zoetermeer organiseert een verkiezingsdebat samen met Het Debatbureau en het Alfrink College. CDA, Christen Unie, D66, Groen Links/PvdA, Nieuw Sociaal Contract, Partij voor de Dieren en SP hebben hun medewerking toegezegd aan het debat, dat woensdag 8 november plaatsvindt.

 

VVD en PVV hebben geen vertegenwoordiger voor het debat en van BBB is nog geen bevestiging ontvangen. Het debat bestaat uit drie delen: een kennismaking met de deelnemende kandidaten, het debat over drie stellingen en beantwoording van vragen uit de zaal. De stellingen gaan over de klimaatverandering, bestaanszekerheid en over democratie.

De eerste stelling luidt: Politici moeten pijnlijke maatregelen nemen om zo snel mogelijk op nul CO2-uitstoot te komen. Volgens het KNMI zullen er in 2100 30 tropische dagen zijn, als de CO2-uitstoot in dezelfde mate blijft stijgen. Versterking van de circulaire economie, het hergebruik van producten, kan daar een positieve bijdrage aan leveren. Als mensen met een grote afstand tot de arbeidsmarkt (zoals mindervalide mensen) met voorrang daarvoor worden ingezet, zijn zij de komende tijd verzekerd van werk en plukt ook de samenleving daar de vruchten van. 

Mensen met een grote afstand tot de arbeidsmarkt dienen met voorrang te worden betrokken bij de transitie naar een circulaire economie. Jongeren hebben het meeste belang bij het beperken van de klimaatverandering. Ook omdat de kosten voor het terugdringen van de CO2-uitstoot op hen zullen worden afgewenteld. 

Beslissingen over klimaatbeleid moeten daarom instemming krijgen van jongeren, luidt de derde stelling.

De directeur van de Binnenbaan en Amnesty International geven een korte toelichting op de tweede en derde stelling, waarmee zij de situatie voor de regio van Zoetermeer wordt aangegeven. Het bijwonen van het gesprek is gratis, maar aanmelding via www.duursamenzoetermeer.nl is wel nodig. Op die website staat ook meer informatie.

Wanneer: 8 November

Tijd: 19:30 tot 22:00

Waar: Alfrink College, Werflaan 45 in Zoetermeer.

Alle evenementen in Zoetermeer vindt u op onze evenementen kalender: www.zoetermeeractief.nl/agenda/evenementen

Kijk ook op onze kalender voor activiteiten, cursussen, sportevenementen of de culturele agenda voor alle theater en muziek tips!

-advertenties-

-goede doel-