Tdutch waterdreams 2019 1ijdens het najaarsdebat heeft de raad een motie aangenomen om snel een start te maken met het mogelijk maken van een theater voor amateurvoorstellingen. De motie van de PvdA roept op om in gesprek te gaan met alle betrokken partijen om het theater zo snel mogelijk te openen.

In 2017 heeft de gemeente het amateurtheater Kwadranttheater gesloten, veel gezelschappen die daar speelden en repeteerden, zoals Greg en Baud, zijn sindsdien op zoek naar een nieuwe locatie. In Zoetermeer zijn twee locaties voor theater, het Stadstheater en het CKC. Deze twee locaties zitten echter al heel snel vol. Het CKC gaat vaak niet open op zondagavond of in vakanties en ook het Stadstheater heeft weinig plekken voor amateurgezelschappen.

Sicco Louw, PvdA Zoetermeer: “Zoetermeers cultuur (amateur)talent verdient een plek om zich te kunnen ontwikkelen. Zij moeten nu steeds vaker uitwijken naar alternatieven buiten Zoetermeer.”
Er is al een locatie die in aanmerking komt als theater voor amateurtalent: al in juni 2022 berichtten wij over de plannen van Greg en Baud om in het voormalige Dutch Water Dreams gebouw een theater te bouwen. Inmiddels is de omgevingsvergunning voor deze locatie afgegeven.

Gerard Zijlstra, Greg en Baud: “Heel positief nieuws! Heel fijn om te horen dat de raad uitspreekt dat er vaart gemaakt moet worden met de zaal. Ik hang pas de vlag uit als we het eerste stuk daar spelen, maar dit zorgt weer voor veel positieve energie!”
Het wachten is nu nog op de erfpachtovereenkomst tussen de eigenaar en de gemeente. Gerard: “Wij weten niet of dit al rond is of niet, we hopen snel te praten met de ambtenaren en wethouder zodat we zo snel mogelijk kunnen starten. Wij willen heel graag aan de slag hier en in september 2024 de eerste voorstellingen draaien!”

In het gebouw aan de Van de Hagenstraat 3 zou een theater kunnen komen met 350 zitplaatsen, wat tussen de capaciteit van het CKC en het Stadstheater in zit. Greg en Baud wil hiervoor samenwerken met veel andere (cultuur) gezelschappen, zoals theaterverenigingen, maar ook dans, en muziek of een groep 8 musical van een basisschool. Gerard: “We hopen dat het kleurrijker wordt in bezetting dan we ooit gehad hebben! Greg en Baud is ook steeds maatschappelijker bezig, met nu ook stukken over dementie en huiselijk geweld.”

Foto: Dutch Water Dreams in 2019

Lees ook: https://www.zoetermeeractief.nl/419-nieuws-2022/23308-nieuw-theater-voor-greg-en-baud

-advertenties-

-goede doel-