hockeyIn oktober 2023 deed de Mixed Hockey Club Zoetermeer succesvol een aanvraag bij het Sportakkoord Zoetermeer. Daardoor kunnen ruim 90 klassen op basisscholen in Zoetermeer profiteren van een gastles Urban Hockey door professionele trainers.

Gratis gastlessen

Voorzitter Bella Overgoor van MHCZ: “We begrijpen hoe belangrijk en uitdagend het is om leerlingen een gevarieerd en boeiend gymprogramma aan te bieden. Daarnaast willen wij graag onze sport en vereniging laagdrempelig onder de aandacht brengen van de jeugd in Zoetermeer. Door de financiële bijdrage van het Sportakkoord, kunnen we naar de basisscholen toe en kunnen we de gastlessen Urban Hockey bovendien gratis aanbieden. Onze trainers staan te popelen om de leerlingen kennis te laten maken met deze superleuke sport.”

Urban Hockey is een verfrissende en dynamische variant van traditioneel hockey, die ook geschikt is voor jonge en onervaren leerlingen. Het is leuk, energiek en draagt bij aan hun fysieke ontwikkeling, teamwork en behendigheid. Door het speciale materiaal, kan de sport zowel in de gymzaal als op het schoolplein worden beoefend.

Supergezellig schoolhockeytoernooi

Bert Ramackers van de technische commissie voegt toe: “In de meivakantie organiseren we voor de basisscholen in Zoetermeer ook nog een supergezellig schoolhockeytoernooi. Scholen die gebruik hebben gemaakt van het aanbod voor gastlessen, hebben voorrang op deelname. Er is vanuit de scholen veel enthousiasme voor de gastlessen en het schoolhockeytoernooi. Op dit moment is er nog ruimte voor drie scholen waar wij gastlessen kunnen verzorgen.”

Het doel van het Sportakkoord Zoetermeer is om nog meer inwoners van Zoetermeer in beweging brengen én te houden. Dit gebeurt zoveel mogelijk met en door Zoetermeerse organisaties. MHCZ is een van de mede-ondertekenaars van het Sportakkoord en heeft al meerdere initiatieven kunnen uitvoeren.

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-