06 09 2023 BTS SINT WIL TAART 24‘Sint wil taart’ is een gefilmde Zoetermeerse miniserie van drie afleveringen die door Zoetermeer Actief is gemaakt, speciaal voor kinderen op het basisonderwijs en gratis te zien voor iedereen. De cast en crew heeft hard gewerkt aan dit spannende en grappige verhaal, dat maandag 13 november in première gaat.

De miniserie werkt toe naar de grote Sinterklaas intocht van zaterdag 18 november die gaat van het Stadshart naar de Dorpsstraat. Sinterklaas wil een hele grote taart voor alle kinderen, maar hij is nog niet in Nederland, hoe gaat dat nu lukken?

De serie is ook dit jaar weer tot stand gekomen door een samenwerking met verschillende lokale partijen, zoals All-in One kinderfeestjes, De Dorpsstraat, Sweetlake Events, Molen de Hoop en museumbakkerij Pieterse.

 06 09 2023 BTS SINT WIL TAART 47  DSC 5411


Huispiet laat in elke aflevering een gebaar zien vanuit de Nederlandse Gebarentaal, dat verband houdt met Sinterklaas. De gebaren zijn kort en makkelijk te volgen voor kinderen. Achtereenvolgens komen de gebaren voor Sint, Piet en taart voorbij, die in de afsluitende aflevering worden gecombineerd tot een zinnetje: Sint en Piet eten taart!

De publicatiedata van de video’s zijn:
13, 15 en 17 november
De video’s zijn te bekijken vanaf de website van Zoetermeer Actief: https://ztmactief.nl/sintwiltaart
Maar ook op ons Youtube kanaal: ZoetermeerActiefFilm.

 

Nieuwsgierig naar de video’s? Je kan hier alvast de serie van vorig jaar bekijken: de Chocoladeletter van de burgemeester! https://www.zoetermeeractief.nl/419-nieuws-2022/24030-chocoladeletter-voor-de-burgemeester-serie

-advertenties-

-goede doel-