EWatelier deur ezelsOp zaterdag 25 november gaat stichting Eigen Wij het nieuwe Eigen Wij Atelier feestelijk openen. Om 11 uur zal wethouder Ingeborg Ter Laak met een flinke klodder verf het atelier officieel openen en een begin maken van wat misschien wel het mooiste schilderij van het
jaar gaat worden.

Aansluitend kunnen bezoekers zich aanmelden voor een gratis workshop die in het teken staat van verbinden en de ‘(hoek)steen van de samenleving’ kleur geeft. Van half 11 tot half 3 is iedereen van harte welkom aan de Voorweg 112, voor een hapje en een drankje wordt gezorgd. De kunstwerken ‘van zolder’ worden tentoongesteld en te koop aangeboden en uiteraard is gewoon gezellig 'ont-moeten' ook mogelijk, zoals we van Eigen Wij gewend zijn. Met dit nieuwe atelier wordt de buurthuis-functie op een creatieve manier uitgebreid.

Na de kunstveiling in 2022 werd duidelijk dat er behoefte was aan een atelierruimte bij Eigen Wij met een laagdrempelig karakter. Ook het ongegeneerd kunnen ‘smijten met verf’ was een van de grote wensen. Met een grote opruiming en herinrichting achterin de boerderij, is er -dankzij een mooie fondsbijdrage van Fonds 1818- in het afgelopen jaar een ruim atelier gerealiseerd.

“Een atelier waar dus gesmeten kan worden met verf en waar we niet meer na elke workshop alles spik en span hoeven achter te laten voor de volgende groep (yoga op de grond bijvoorbeeld)”, aldus Marion Moerland, die vanaf het begin zich heeft ingezet voor dit atelier. Samen met andere enthousiaste vrijwilligers is de schuur achter omgetoverd in een ruimte waar ze nu nog meer creatief kunnen verbinden en het artistieke in een ieder kunnen stimuleren.

EWatelier 9 11 23“Het is niet alleen mooi om te zien hoe sommige deelnemers opbloeien en zich artistiek ontwikkelen door samen creatief bezig te zijn, maar wat ik ook heel gaaf vind, is om te merken dat je met een groepje enthousiaste mensen een leuk team kunt vormen en zo een gedeelde droom voor elkaar kunt krijgen. Daar zit ook een hele mooie verbinding in.”

Het Eigen Wij Atelier is inmiddels elke donderdagochtend open en er is een speciaal workshop-programma samengesteld. Met het enthousiaste atelierteam, bestaande uit Nico, Daphne, Desi en Marion, geeft Eigen Wij een leuk aanbod aan diverse creatieve en artistieke workshops. Meer plannen staan klaar en daar wordt aan gewerkt.

Voor deelname aan de donderdagochtend-workshops kan een strippenkaart gekocht worden. De kosten zijn laag (€ 15 per strippenkaart voor 3 workshops), zodat het voor veel mensen toegankelijk blijft. Voor materiaal, begeleiding en koffie of thee wordt gezorgd. Er kunnen maximaal ±15 mensen in het atelier, maar als het moet, zetten ze er gewoon nog een extra tafel bij.

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-