heel zoetermeer baktDe Zoetermeerse Bibliotheek bestaat 60 jaar en als jarige verdient dat natuurlijk taart! In de Hoofdbibliotheek in het Stadshart werd zaterdag 11 november dan ook een grote bakwedstrijd gehouden. Op lange tafels werden alle taarten uitgestald in de bibliotheek.

 heel zoetermeer bakt2  heel zoetermeer bakt3


Er waren veel heel creatieve inzendingen, veel met een linkje naar de bibliotheek en het jubileum. De deelnemers moesten hun baksels thuis vervaardigen en heel voorzichtig vervoeren naar de bibliotheek. De jury bestond uit burgemeester Michel Bezuijen, directeur bibliotheek Zoetermeer Marloes Middeldorp en winnares seizoen 10 van heel Holland bakt Mercedes Roggen uit Hoek van Holland.
Nadat de jury ieder baksel beoordeeld had op originaliteit, uitstraling en smaak, werd de winnaar bekend gemaakt door Mercedes. Bij de kinderen werd de 8 jarige Madelief Rommelse winnaar. En in de categorie volwassenen won Heleen van den Hout.

Foto's: Guus Pauwels

Alle activiteiten met Sinterklaas vind je ook terug op de Sinterklaasagenda van Zoetermeer Actief: Sinterklaas-agenda

Kijk ook naar de miniserie 'Sint wil taart': https://www.zoetermeeractief.nl/nieuwshome/actueel/25863-sint-wil-taart-serie

ozio_gallery_nano

-advertenties-

-goede doel-