20231115 42048
De naam van het nieuwe zwembad in het Van Tuyllpark is woensdagochtend 15 november bekend gemaakt, het wordt zwembad De Watergeus. Wethouder Ronald Weerwag van Sport is blij met de naam: “Het klinkt stoer en past goed bij Zoetermeer!”


Samen met Guus de Goede, projectleider van de gemeente en Johan Schuurman van Vaessen BV, onthulde de wethouder de naam van het nieuwe zwembad. Via een prijsvraag van de gemeente Zoetermeer kwamen 825 inzendingen binnen met mogelijke namen. Hieruit werd een top 3 samengesteld en uiteindelijk de naam gekozen. Er zijn 5 winnaars van de prijsvraag, alle vijf hadden zij de naam ‘Watergeus’ ingestuurd. De winnaars krijgen allemaal de prijs: een jaar lang gratis zwemmen in ‘De Watergeus’.
De Geuzen hebben tijdens de Tachtigjarige Oorlog gevochten tegen de Spanjaarden, die ons land toen bezetten. De Watergeuzen hebben een speciale band met Zoetermeer, op 3 oktober 1574 werd Leiden ontzet omdat de Watergeuzen via Zoetermeer Leiden konden bereiken. ‘Watergeus’ is echter ook een biernaam. Brouwerij VandenBroek produceert het biertje Watergeus, een mengbier dat minimaal 2 jaar gerijpt is.

 20231115 42049  20231115 42053

Mooiste gemeentelijk zwembad in Nederland

Aannemer Johan Schuurman vindt ‘De Watergeus’ nu al het mooiste gemeentelijk zwembad van het land. “Ik heb al veel zwembaden mogen bouwen, maar dit is echt verreweg de mooiste! Dit is pure belevenis. Nu de bouw bijna klaar is, zie je ook de visie van de architect steeds beter terugkomen. Er zijn veel natuurlijke materialen gebruikt en met de donkere kleur van de tegels geeft dat een heel fijne sfeer!”
De Watergeus krijgt ook de langste glijbaan voor een gemeentelijk zwembad, de buizenglijbaan is maar liefst 100 meter lang. De glijbaan is lang, maar wel geschikt voor (kleinere) kinderen. Daarnaast komt er ook een snelle glijbaan met een vrije val van 4,5 meter.

 20231115 42054  20231115 42062


Oplevering in december

De oplevering van het gebouw zal volgens planning in december zijn. De laatste tegels en afwerkingen worden nu gemaakt, het gebouw is bijna af. Ook het buitenterrein wordt op dit moment gebouwd, dinsdag 14 november is de aannemer gestart met de aanleg van het spraypark voor kinderen.
Na de oplevering komt er eerst nog een testperiode, waarin ook de horeca geplaatst zal worden en de verenigingen hun ruimtes kunnen inrichten. De openingsdatum voor publiek is nog niet bekend, maar dit zal in ieder geval voor het zomerseizoen van 2024 zijn. Alle Zoetermeerders krijgen dan ook een gratis zwembadkaartje van de gemeente, om het nieuwe bad uit te proberen.

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-